Dünya'daki Kullanilmayan 20 Ayri Alfabeyle Yazi Yazip Turistlere Satiyor

Bursa’da el sanatlari ögretmeni; dünyada su an resmi olarak kullanilmayan alfabelerle kaligrafi sanatiyla yazi yazip bunlari turistlere satiyor. Ustanin tabak, kagit ve ahsaba dünyadaki nadir dillerle yazdigi kaligrafi yazilari büyük ragbet görüyor.

Dünya'daki Kullanilmayan 20 Ayri Alfabeyle Yazi Yazip Turistlere Satiyor
Tarihi Yesil semtinde hediyelik esya dükkani bulunan Hayri Tekgöz, 23 yildir kaligrafi sanatiyla ugrasiyor. Bursa’nin tarihi yesil ve türbe ve camisini ziyarete gelen yerli ve yabanci turistlere dünyada su an kullanilmayan her biri binlerce yillik alfabelerle isim ve soy isimlerini tabak, kagit ve ahsaba kaligrafi sanatiyla yazarak satisini yapiyor. Tekgöz’ün yazdigi yazilar çok begeniliyor. Bu yazilar ürünün kalitesine göre 30 ila 200 lira arasinda müsteri buluyor.

23 yildir kaligrafi sanatiyla ugrastigini ifade eden Hayri Tekgöz, "Kaligrafi sanatinin yani sira farkli alfabelerle de ilgileniyorum. Farkli medeniyetlere ait suan kullanilmayan 20 ayri alfabeyle yazi yaziyorum. Bu yazilari tabak, kagit ve ahsaba yaziyorum. Yazdigim bu yazilari Yesil semtine Türkiye’nin farkli illerinden ve dünyanin degisik ülkelerinden gelen turistlere satiyorum. Turistler genellikle ailelerinin ismini yazdiriyor. Dünya’da zamaninda kullanilmis su an kullanilmayan 20 alfabe ögrendim. Bu alfabelerle süs esyalarina yazilar yazarak bunlari turistlere 30 ila 200 lira arasinda degisen fiyatlarla satiyorum" dedi.

Kaynak: İHA