Bahçelievler'de 'Sehitler Ve Sehitlik Özel Etkinligi' Düzenlendi

Bahçelievler Belediyesi tarafindan ‘Sehitler ve Sehitlik Özel Etkinligi’ düzenlendi. Etkinlikte konusan Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, “Türkiye Cumhuriyeti’nde yasayan vatandas ülkesini birakip gitmez” dedi.

Bahçelievler'de 'Sehitler Ve Sehitlik Özel Etkinligi' Düzenlendi
Bahçelievler Belediyesi, Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde ‘Sehitler ve Sehitlik Özel Etkinligi’ düzenledi.

Istiklal Marsi ile baslayan program Hafiz Bünyamin Araz’in Kur’an-i Kerim tilavetiyle devam etti. Üç oturumdan olusan etkinlige Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Istanbul Il Baskan Yardimcisi Cahit Altunay, sehit yakinlari ile ilçe sakinleri katildi.

Oturumdaki konusmacilar arasinda, Istanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Argapus ve Emekli Subay Mete Yarar gibi pek çok önemli isim de yer aldi. Program, müzisyen Ömer Karaoglu’nun konseriyle sona erdi.

“Türkiye Cumhuriyeti’ndeki vatandas ülkesini birakip gitmez”

Tüm sehitlere Allah’tan rahmet diledigini söyleyen Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, “Bugün önemli bir gün, sehit yakinlarimiz burada, beraberiz. Onlarin acilarini bir nebze rahatlatmak adina ve sehitligin ne oldugunu yüregimizde ve beynimizde yasamak adina bilinçlenmemiz için bir program yaptik. Ilk sehidimizden bu zamana kadar gelen sehitlerimizin hepsi bizim için önemli. 1071’den, 1453’ten, Türkiye Cumhuriyetinin kurulusundan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, 15 Temmuz’dan, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyetindeki bir Türk vatandasi, Laz’i, Çerkez’i, ülkesini birakip gitmez. Savunur. Ya ölürüm der ya kalirim mücadele ederim der. Bizim ruhumuzda, irkimizda, genlerimizde var. Iste bunu hem bilimsel olarak akademisyenlerimiz anlatacak, hem de sehitlerimizin ve sehit yakininin ne demek oldugunu ögrenmeye çalisacagiz” açiklamasinda bulundu.

Sehitler ve Sehitlik Özel Etkinliginde konusan AK Parti Istanbul Milletvekili Hasan Turan, “Sehitlerimiz, hakikati savunmak için yola çikmis ve bu ugurda bir insanin sahip oldugu en kiymetli sey olan canini, kanini feda etmis. Olduklarindan dolayi en yüksek mertebeye sahip olmuslardir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA