Tercan'da, Kurtulus Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Erzincan’in Tercan ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 104. yili münasebetiyle düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Tercan'da, Kurtulus Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu
17 Subat Tercan’in düsman isgalinden kurtulusunun 104. yil dönümünü münasebetiyle çesitli etkinlikler düzenlendi.

Kurtulus programi, Atatürk Aniti’na çelenk sunulmasi ile basladi.

Kaymakamlik ve Belediye Baskanliginin çelenklerinin anita sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu.

Çelenk sunma programi akabinde 17 Subat 1918’de Türk askerleri ile isgalciler arasinda ki savas ani temsili olarak canlandirildi. Kar üzerinde canlandirilan kurtulus mücadelesi yüzlerce vatandas tarafindan ilgiyle izlendi. Senaryo geregi, Ilk olarak Türk askeri ve milis kuvvetleri Köroglu daglarindan indi. Ermeni çeteleri ile çatisma haline giren milis güçleri Türk bayragini savas yerinin ortasinda dalgalandirildi.

Daha sonra, Ahmet Yesevi Parki’nda düzenlenen tören geçidi sirasinda Antranik Pasa’nin zincirleri çözülerek, Tercan Kaymakami Musa Kazim Çelik tarafindan serbest birakildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti ile program devam etti. Ilçe Müftüsü Hekim Sahin tarafindan 17 Subat 1918’de ilçenin düsman isgalinden kurtarildigi esnada sehit düsen ve günümüze kadar olan sehitler için dualar edildi. Ardindan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ve 9. Kolordu Komutani Tümgeneral Erhan Uzun’un gönderdikleri kutlama mesajlari okundu.

Düzenlenen tören etkinliginde, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Tercan Kaymakami Musa Kazim Çelik, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakir, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun ve Tercan Belediye Baskani Lokman Gültekin birer konusma yaptilar.

Konusmalarin ardindan cirit müsabakasi düzenlendi.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi cirit müsabakasindan sonra Ilçenin düsman isgalinden kurtulusunun 104. yil dönümü etkinlikleri, Ilçe Gençlik ve Spor Salonunda düzenlenen ve ses sanatçilari Emrah Simsek, Coskun Yalçin ile Eda Doganay’in sahne aldigi konser ile son buldu.
Kaynak: İHA