Siirt Belediyesinden Engelli Vatandaslara Akülü Araç Destegi

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal Isleri Müdürlügü, sosyal belediyecilik faaliyetleri, kapsaminda engellilerin sosyal hayata katilimini artirmak için yürütülen çalismalar kapsaminda, bedensel engelli 7 vatandasin akülü araç talebini yerine getirdi.

Siirt Belediyesinden Engelli Vatandaslara Akülü Araç Destegi
Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu akülü sandalye dagitimini gerçeklestirdi.

Engelli vatandaslar ve aileleriyle bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali Hacibektasoglu, engelli vatandaslara destek olmaya devam edeceklerini söyledi.



Kent genelinde bütün dezavantajli vatandaslara ellerinden gelen bütün imkânlari sonuna kadar kullanacaklarini ifade eden Vali Hacibektasoglu, “Bugün itibariyle 7 bedensel engelli vatandasimiza akülü ve tekerlekli sandalye temin ettik ve teslim ettik. Biz ilk günden bu yana engelli ve bütün dezavantajli vatandaslarimiz için elimizden gelen bütün imkânlari sonuna kadar kullaniyoruz. Pandemi döneminde de Vefa Sosyal Destek Gruplari, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ve Belediyemiz Kültür Müdürlügü eliyle tam bir isbirligi içerisinde bütün engelli vatandaslarimizi, dezavantajli gruplari takip ettik ve etmeye çalisiyoruz. Burada ihtiyaci ne olursa olsun bütün bu ihtiyaçlari tespit edip gidermeye çalisiyoruz. Ayni zamanda bu arkadaslarimiza psikolojik destekte veriyoruz. Insanlarimizin zor zamanlarinda yaninda olmaya çalisiyoruz. Bu konuda emek veren tüm arkadaslarimiza, kurumlarimiza, sivil toplum kuruluslarina tesekkür ederim” dedi.

Akülü tekerlekli sandalyelerine kavusan engelliler ve aileleri de duyduklari memnuniyeti ifade ederek Siirt Belediyesine tesekkür etti.
Kaynak: İHA