Salihli CHP'de Küfür Ve Hakaret Soku

Manisa’nin Salihli ilçesinde CHP Ilçe Baskani Hasan Hüseyin Namver, Kadin Kollari Baskani’na küfür ve hakaret iddiasiyla partiden ihraç edildi.

Salihli CHP'de Küfür Ve Hakaret Soku
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadin Kollari Baskani Nurgül Aykan’a telefon araciligi ile küfür ve hakarette bulundugu iddia edilen CHP Salihli Ilçe Baskani Hasan Hüseyin Namver, CHP Manisa Il Baskanligi tarafindan alinan Il Disiplin Kurulu karari ile partiden ihraç edildi.

CHP kadin kollari baskani sikayetçi oldu

Edinilen bilgiye göre CHP Salihli Kadin Kollari Baskani Nurgül Aykan ile CHP Salihli Ilçe Baskani Hasan Hüseyin Namver arasinda 23 Aralik 2021 tarihinde bir telefon konusmasi gerçeklesti. Iddiaya göre, saat 16.00 siralarinda Kadin Kollari Baskani Aykan’i arayan Namver, “Gittiginiz yerlerde beni kötülüyormussunuz. Seni bir daha aramayacagim. Gittiginiz yerlere edebinizle gidip gelin” diyerek hem hakaret hem de cinsiyetçi küfür etti. Bunun üzerine CHP Salihli Kadin Kollari Baskani Nurgül Aykan, Salihli Cumhuriyet Bassavciligi’na giderek Ilçe Baskani Hasan Hüseyin Namver hakkinda sikayetçi oldu.

Karari il disiplin kurulu verdi

CHP Kadin Kollari Baskani Nurgül Aykan ve CHP Ilçe Baskani Hasan Hüseyin Namver arasinda yargiya da intikal eden küfür ve hakaret iddiasi ile ilgili olarak CHP Manisa Il Disiplin Kurulu, son kararini verdi. Edinilen bilgiye göre, CHP Manisa Il Disiplin Kurulu, Ilçe Baskani Hasan Hüseyin Namver’in partiden 2 üyenin kinama, 7 üyenin ihraç karari ile ihraç edilmesine karar verdi.

Bu kararla birlikte Namver’in hem baskanligi, hem de CHP üyeligi düsmüs oldu. Namver’in, Il Disiplin Kurulu kararina CHP Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz hakkinin oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA