Divapan 2022'De Yeni Alternatif Ürünler Sunacak

Divapan Genel Müdürü Muzaffer Aydemir, 2022 yilinda müsterilerine yeni alternatifler sunmaya hazirlandiklarini söyledi.

Divapan 2022'De Yeni Alternatif Ürünler Sunacak
Divapan Genel Müdürü Muzaffer Aydemir, 2021 yilini degerlendirdi, 2022 hedefleri ile ilgili bilgiler verdi. 2021’yi hedeflerinin üzerinde tamamladiklarini, 2022 yilinin ilk aylarinin ise biraz sakin geçecegini düsündüklerini belirten Aydemir “2021 yilini bütçe hedeflerinin üzerinde gerçeklestirdik. Hem üretim açisindan hem satis açisindan iyi bir yil geçirdik. Ihracatta da pazarimizi biraz çesitlendirdik. 2021 yilinda Türkiye’deki herkes memnun bizde memnunuz. Kasim-Aralik aylarinda Türkiye’de yasanan ekonomik durumdan dolayi 2022 yilinin ilk aylarinin biraz sakin geçecegini düsünüyorum. Piyasadan aldigimiz beklentiler, bayilerden aldigimiz görüslerde talepte ufak bir daralma oldugunu görüyoruz. Mart-Nisan’dan sonra düzelecegini düsünüyoruz” dedi.



‘Iç piyasa Mart’tan itibaren canlanacak’

Mart ayindan itibaren alinacak tedbirler ile iç piyasanin canlanacagini düsündüklerini kaydeden Aydemir söyle konustu: “2020’de ticaret durdu, 2021’de üretimler açildi, çalismalar düzeldi. 2021’in son aylari da Türkiye’de ufak yasanan sorunlardan dolayi biraz sikintiliydi. Ama dünya verilerine baktigimizda 2021 iyi geçti. 2022 Kasim – Aralik’in etkisi ile yavas geçecek. Mart’tan sonra insallah alinan tedbirler, kurdaki stabilite ve oynakligin azalmasi iç piyasayi canlandiracak gibi duruyor. Su anda enflasyonun çok yukarida çikmasi, iç piyasada satin alma gücünü azaltti. Iç piyasada biraz daralma olur.”

‘Renk sayisi 15’ten 18’e çikacak’

2022 yilinda teknik yatirimlarin olacagini söyleyen Aydemir, müsterilerine de yeni alternatifler sunmaya hazirlandiklarini dile getirerek “Biz zaten MDF üretiyoruz. Yeni renkleri sisteme dahil edecegiz. 2-3 tane siparis verdigimiz renk var. Onlari Nisan-Mayis itibari ile müsterilerimize sunacagiz. Yenilemezsek devam ettiremeyiz. Su anda faal olarak çalisan MDF üretimimizde 15 rengimiz bulunuyor. 3 rengimiz daha eklenecek. Toplamda 18 renge ulasacagiz” dedi.



‘Insallah dengeler oturur’

Muzaffer Aydemir, 2022’nin ticari ve lojistik dengelerin oturdugu bir yil olmasini dileyerek “Insallah 2022, Dünya, Türkiye ve bizler için hayirli olur. Dünya’da su an için pandeminin etkisini biraz biraz kaybettigini görüyoruz. Insallah Dünya’da ticari ve lojistik dengeler oturur. 2022, 2023’de Dünya genel dengesini bulur ve bizlerde Türkiye’de rahat ederiz. 2022’nin ilk yarisinda biraz sakin gidecek gibiyiz. Ondan sonrasi insallah iyi olur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA