'Büyük Iskender'in Ati' Adli Tiyatro Oyunu Kartalli Seyircisi Ile Bulustu

Kartal Belediyesi; Stefan Tsanev’in yazdigi, Deniz Özmen’in yönettigi ‘Büyük Iskender’in Ati’ adli tiyatro oyununu, Kartalli tiyatro severlerle bulusturdu. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve büyük begeni toplayan oyun, seyirciler tarafindan ayakta alkislandi.

'Büyük Iskender'in Ati' Adli Tiyatro Oyunu Kartalli Seyircisi Ile Bulustu
Bireysel delilikten, kolektif delilige geçis

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün hazirladigi Subat ayi kültür sanat etkinlikleri kapsaminda Kartallilar, Türk ve dünya tiyatrosunun seçkin oyunlari ile bulusmaya devam ediyor.

Dünya prömiyerini 2021 yili Ekim ayinda yapan, ünlü Bulgar yazar Stefan Tsanev’in kaleme aldigi son oyunu ‘Büyük Iskender’in Ati’, Tiyatroadam tarafindan Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Deniz Özmen’in yönettigi; akillilik ve delilik, hazin-gülünç paradokslari, içinde bulunduklari yoksulluk ve çaresizlik kosullari ile kurduklari hayalin büyüsüne kapilarak hirs ve egolarina yenik düsen ve birbirlerini öldüren insanlarda, bireysel delilikten kolektif delilige geçisin konusunun islendigi oyunda; Berk Yaygin, Cihan Türk, Deniz Özmen, Ediz Aksehir, Esra Sengünalp Yildiz ve Gökhan Azlag rol aldi.

90 dakika süren tek perdelik oyunun sonunda ise sanatçilarin performansi, seyirciler tarafindan büyük alkis aldi.

Baskan Yardimcisi Adem Uçar’dan oyunculara tesekkür

Gösterimin ardindan sahneye çikan Kartal Belediyesi Baskan Yardimcisi Adem Uçar, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel adina Tiyatroadam oyuncularina günün anisina plaket takdiminde bulunup tesekkür ederken “Tiyatro; insani, insana, insanla, insanca anlatma sanatidir. Bugün tiyatronun bu taniminin hakkini veren bir oyun izledik. Tüm oyunculara hayranlik birakan performanslarindan ötürü, siz kiymetli komsularimiza da buraya kadar gelip oyunu izlemenizden ötürü tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

‘Büyük Iskender’in Ati’ oyununun konusu

Bulgaristan’da terkedilmis bir köyün meyhanesinde bir araya gelen, açlik ve sefalet içinde yasayan, bir bardak sarap içebilmek için bile parasi olmayan sefil bir grup insanin, kendi aralarinda geçen hikâyesi anlatiliyor. Meyhaneci (sermayedar), papaz (din adami), emekli albay (asker), çingene (sanatçi/azinlik) ve ögretmenden (kadin/aydin) olusan grup, etrafta bulduklari dört tane nalla hayali bir ati nallarlar. Sonra onu hayali bir pazarda, önce uyuz bir inege, inegi 10 kel koyuna, koyunlari da 100 yolunmus tavuga takas ederler. Onlardan 100 bin organik yumurta üretip hayali bir is kurarlar. Sonra da kazandiklari hayali paralari pay ederken albayin ati geri istemesi sonucunda çikan kavgada birbirlerini öldürürler. Kendini kral sanan köyün delisi de olup biteni saskinlikla izler.
Kaynak: İHA