YTB, Hanau Saldirisi Kurbani Gökhan Gültekin Için Kütüphane Açti

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), Almanya’nin Hanau kentinde iki yil önce irkçi terör saldirisinda hayatini kaybeden Gökhan Gültekin adina, memleketi Agri’da “Sehit Gökhan Gültekin Kütüphanesi” açti.

YTB, Hanau Saldirisi Kurbani Gökhan Gültekin Için Kütüphane Açti
Almanya’nin Hanau kentinde 19 Subat 2020’de düzenlenen irkçi terör saldirisinda yasamini yitiren Gökhan Gültekin adina Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB) tarafindan memleketi Agri’nin Eleskirt ilçesine bagli Tahir beldesindeki Türk Telekom Ilk ve Ortaokulunda “Sehit Gökhan Gültekin Kütüphanesi” açildi. Gültekin’in vefat yil dönümü dolayisiyla beldedeki mezarlikta, YTB öncülügünde anma programi da düzenlendi.

Kur’an-i Kerim okunmasinin ardindan YTB Baskani Abdullah Eren ve beraberindekiler, Gültekin’in mezari basinda dua etti.

Hanau terör saldirisini unutturmayacagiz

Kütüphanenin açilis programinda konusan YTB Baskani Abdullah Eren, saldiri sonrasi Almanya’nin Hanau kentine giderek orada büyük bir yürüyüs yaptiklarini hatirlatti. Hanau’da gerçeklesen terör saldirisini unutturmamak için farkindalik kampanyalari düzenlediklerini belirten Eren, "Orada hem Türk hem de Alman toplumunun katilimiyla tepki yürüyüsleri düzenlendi.

Büyük bir cenaze töreni tertip edildi. Cenazeleri alip gelmistik ve ben o zaman Çorum’daki cenazeye katilmistim. Sayin Cumhurbaskanimiz ile aileleri görüstürdük ve kendisi bizzat taziyelerini iletmisti. O günden bu yana bu olay unutulmasin diye bir farkindalik kampanyasi çalismasi içerisindeyiz. Her seneyi devriyesinde farkli etkinlikler düzenliyoruz." diye konustu.

Almanya’ya giden Türk vatandaslarinin büyük basari hikayeleri yazdigina dikkat çeken Eren, YTB olarak Avrupa’da yasayan vatandaslar için farkli projeler yürüterek çesitli desteklerde bulunduklarini anlatti. YTB olarak da Gökhan Gültekin’in adini yasatmaya çalistiklarini kaydeden Eren, "Gökhan Gültekin kardesimiz burada ve ata topraklarinda yatiyor. Mezarini ziyaret ettik ve Fatiha okuduk. Okul kütüphanesine Gökhan Gültekin adini verdik. YTB olarak da Gökhan’in adini burada yasatmak istiyoruz. Kütüphanemizin resmi açilisini yaptik ve buradaki ögrenciler de Gökhan agabeylerinin ismini unutmayacaktir. Kütüphaneye her geldiklerinde onun adini görecekler." dedi.

Kaynak: İHA