Tarim Ve Orman Bakanligi, Ahirlari Yanan Ailelere Kereste Ile 3 Buzagi Hibe Edecek

Kastamonu’nun merkez ilçesine bagli Basören köyünde 15 evin kullanilamaz hale geldigi yanginin ardindan bölgede yaralarin sarilmasi için çalismalar sürüyor. Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yanginda ahirlari yanan ailelere kereste destegi ile buzagisi telef olan çiftçiye buzagi hibe edilecek.

Tarim Ve Orman Bakanligi, Ahirlari Yanan Ailelere Kereste Ile 3 Buzagi Hibe Edecek


Kastamonu’nun merkeze bagli Basören köyünde 15 evin kullanilamaz hale geldigi yanginin ardindan bölgede yaralarin sarilmasi için çalismalar sürüyor. Önceki gün çikan yanginda evsiz kalan 8 aileden 4 aile, köydeki bos evlerle köy odasina yerlestirildi, diger 4 aile ise bölgeye getirilecek olan konteynir evlere yerlestirilecek. Türk Kizilayi ile Kastamonu Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan ailelere gida ve ayni yardimlarda bulunurken, AFAD tarafindan hasar tespit çalismasi tamamlandi.

Ayrica yanginzede ailelere ilk destekte Tarim ve Orman Bakanligindan geldi. Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan ahirlari yanan ailelere kereste destegi ile buzagisi telef olan aileye de üç buzagisinin hibe edilecegi belirtildi. Ayrica AFAD Il Müdürlügü, hasar tespit çalismalarinin yani sira yeni yapilacak evlerle ilgili yer tespit çalismalarini da bitirdi.

“Evleri yanan 4 ailemiz konteynirda, 4 ailemizde bos evlere yerlestirildi”

Basören Köyü Muhtari Ismail Muzir, “Çikan yanginda 15 hanemiz yandi. Yanginin ardindan bütün kurumlarimiz buraya geldi. Itfaiyeler ve arazözler gece saat 12’ye kadar burada durdular. Bugün yine köyümüze geldiler, tüm ihtiyaçlarini karsilamak için bize ne yapmamiz gerektigini söylediler” dedi.

AFAD tarafindan köylerinde yer tespitinin tamamlandigini belirten Muzir, “AFAD Müdürümüz ile birlikte tek tek evlerin yerini belirledik. Yeni binalarin yakin zamanda yapilacagi söylendi. Yanginda evleri yanan ailelerin kardesleri ya da mirasçilariyla görüsüp aranizda halledin bizlerde yakin zamanda insaatlarina baslayalim dedi AFAD’tan” diye konustu.

Yanginda 8 ailenin evsiz kaldigini anlatan Muzir, “8 ailemizin 4 tanesine konteynir evler verilecek. 4 ailemizde köyümüzde bulunan bos evlere yerlestirildi hayvanlariyla birlikte. Su anda açikta kimsemiz yok. Insallah yakin zamanda yer tespiti yapildi, evleri yanan ailelere insaati yapilip teslim edilecek” seklinde konustu.

Tarim ve Orman Bakani’nin kendilerine ‘geçmis olsun’ dileklerinde bulundugunu ifade eden Muzir, “Bizlere Tarim Bakanimiz selam yollamis, geçmis olsun demis. Orman Bölge Müdürümüz de köyümüze geldi. Ahirlarin yeniden yapimi için kereste verilecegini söyledi.

Tarim ve Orman Bakanimiz tarafindan telef olan üç buzagin hibe olarak aileye verilecegini söylediler. Çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.



“Kereste ve buzagilar için Tarim Bakanimiza tesekkür ediyorum”

Yanginda üç buzagisini kaybeden Ramazan Muzir ise, “Köyümüzde çikan yanginda 15 hane yandi. Allah’a çok sükür can kaybimiz yok, mal kaybimiz oldu. Devletimizden Allah razi olsun. Bütün imkanlariyla bizlere yardimci oluyorlar. Devletimizden bizlere kisa zamanda yardim etmelerini bekliyoruz. Yanginda üç tane buzagimiz yanmisti. Tarim ve Orman Bakanimiz üç tane buzagimizi hibe olarak vereceklerini bizlere iletti. Tarim Bakanimiza çok tesekkür ederim, Allah razi olsun. Tarim ve Orman Bakanimiz, ahirlari yanan ailelere ahirlarin yeniden yapilabilmesi için ahir malzemelerini de verecegini söyledi.

Çok tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA