Kurtulmus Açiklamasi '6 Muhalefet Partisi Degil 7 Parti Var, HDP Gizli Ortaklaridir'

AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, Gaziantep’te basin temsilcileriyle bir araya geldi. Basin temsilcilerinin sorularini yanitlayan Kurtulmus, "Bu masada 6 degil 7 parti vardir. Orada 7. parti HDP de vardir" dedi.

Kurtulmus Açiklamasi '6 Muhalefet Partisi Degil 7 Parti Var, HDP Gizli Ortaklaridir'
Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus basin temsilcileri ile kahvaltida bir araya geldi. Burada konusan Kurtulmus, 6 muhalefet partisinin bir araya gelmesinin kendileri açisindan bir sikinti olusturmadigini ifade ederek, o masada HDP’nin de gizli olarak yer aldigini söyledi.

Ekonomik sartlardan bahseden Kurtulmus, yaz aylarinda ekonomideki zor tablonun kolaylasacaginin altini çizdi.

AK Parti Gaziantep Il Baskani Eyup Özkececi, “Gaziantep Istanbul’dan sonra en önemli sehirdir. Genel Baskanvekilimiz Numan Kurtulmusa ziyaretinden dolayi tesekkür ederim. Mesele Gaziantep olunca bir ve bütün oluyoruz” dedi.

AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, Gaziantep’te olmaktan dolayi büyük bir memnuniyet duydugunu ifade ederek, Gaziantep’in çok farkli kültürlerin yasadigi bir baris kenti, üretim kenti oldugunu vurguladi.

“Türkiye güçlü bir ülke olmak zorunda”

Bölgesel geç dengelerine deginen Kurtulmus, “Dünyanin içinden geçtigi dönemin sartlarin Türkiye’nin bu cografyada yeniden güçlü bir ülke olmaktan baska çaresi yok. Rusya ile Ukrayna arasinda büyük bir gerilim var. Devlet olarak en büyük temennimiz baristir. Bizim milli çikarlarimiz bu cografyanin bütünlenmesidir. Bu sorunun diplomatik olarak çözülmesi taraftariyiz. Ben iki tarafinda kirmizi çizgiyi asmayacagini düsünüyorum. Türkiye’nin bir güç olarak devreye girmesiyle bu krizi çözülmesi temenni ediyorum. Ermenistan tarafindan olumlu sinyaller geliyor. Insallah Güney Kafkasya’da da bir baris saglanacaktir. Cumhurbaskanimizin BAE yaptigi ziyaret tarihidir. Bölgenin barisina önemli katkilar saglayacaktir” seklinde konustu.



“Milletimizin agir yükünü azaltmak için her gün yeni kararlar aliyoruz”

Milletin fiyat pahaliligi yükünü azaltmak için her gün yeni kararlar aldiklarini söyleyen Kurtulmus, “Özellikle Aralik ayinda yasadigimiz daha dogrusu tesirlerini hissettigimiz ekonomik gelismelerdir. 2020 yilinda baslayan ve tüm dünyayi etkileyen pandemiden dolayi ekonomik ve sosyal etkileri olan ve bundan sonra 10 yili etkileyecek bir süreçten geçtik. 2020 yilinda sadece 2 ülke pozitif olarak büyüdü. Bunlarda birisi Türkiye digeri Çin’dir. Türkiye yaptigi üretimlerle pandemi öncesi sürece ulasmis durumdadir. Üretmeye de devam edecegiz. Gida ve enerji alanindaki olaganüstü fiyat artislari tüm ekonomiyi etkiledi. Türkiye çok direndi, ancak son aralik ayinda önce döviz yükselisi ve arkasindan hayat pahaliligi süreci ile ekonomik gidisati hissediyoruz. Bunu söyleyince muhalefet bozuluyor ama muhalefet bu tedbirleri biliyor da iktidar bilmiyor mu algisini var. Neyin ne oldugunu gayet iyi biliyoruz. Milletin yasadigi agir yükü nasil hafifletiriz, konusunda her gün yeni bir karar alinip yeni atimlar atiliyor” ifadelerini kullandi.

“Türkiye üreterek ihracattan kazandigi paralarla büyüyebilir”

Kurtulmus, Türkiye’nin üretmesi ve ürettigi ürünleri ihracat ederek para kazanmasi gerektigini ifade ederek, “Türkiye disarida gelecek sicak para ile ve yüksek faizle kendi ekonomik ihtiyacini karsilayamaz. Türkiye üretip, ihracat yaparak disardan kazandigi paralarla ekonomisini güçlendirmek durumundadir. Yolumuz budur. Üretim yatirim ve istihdam destekli bir yatirim modeli ile yolumuza devam ediyoruz. Döviz kurlarinda sabit bir yatay geçise geçtigini görüyoruz. Istikrar bir ülkenin can damaridir. Bu istikrarin saglanmasi için önemli bir adim atilmistir. Küresel fiyat artislarindan kaynaklanan artislar ve vatandaslarimizin alim gücünü arttiracak adimlar atilacak. Asgari ücretin arttirilmasi konusunda vatandasimizin yaninda olmaya devam ettik. Elektrik enerjisinde ilave bir indirimin yapilacagi bakanlik tarafindan gündeme getirilmesi, sorunlarin farkindayiz. Öldük, bittik edebiyati yapmadan ne kadar vahim bir durumla karsi karsiya oldugumuz biliyor ve vatandaslarimizin alim gücünü arttiracak tedbirleri arttiracak adimlari atmaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

“Yaz aylarinda ekonomideki zor tablo kolaylasacak”

Yaz aylarinda ekonomideki zor tablonun desecegini belirten Kurtulmus, “Yaz aylari ile birlikte ekonomideki zor tabloyu kolay hale gelecegini biliyoruz. Sartlara ne olursa olsun bizim siyasi hedefimiz yeniden güçlü türküye olmaktir. Sartlar ne olursa olsun bütün imkanlarimizi bu istikamette harcayacagiz. Türkiye en kisa süre içerisinde dünyanin en büyük 10 ekonomisine girecektir. Çok kisa sürede bunlar gerçeklesecektir. Bu ülke için dogru sözlere kulak verecegimizi ilan ediyorum” sözcüklerini kullandi.

“Masadaki 7. parti HDP’dir”

6 Muhalefet partisinin bir masa etrafinda bulusmasina deginen Kurtulmus, “6 muhalefet partisi biz partilerin bir araya gelip konusmasindan rahatsiz degiliz ama ne konusulacaksa açik sekilde konusulmalidir. Siyasetleri Erdogan karsitligi üzerine konusludur. Bu partilerin neyi ne sekilde çözecekleri programlarla milletin karsisina çikmalidir. 2023’e çok süre kalmadi. Önce bu millet bu partilerin hangi temel konularda bir araya geliyorlar bunu bilmek ister. HDP bu ittifakin neresindedir. Milletimiz bunu bilmeli ve degerlendirmeli. Onlar ittifaklari gizli olarak HDP ile müttefikler. Hem HDP’yi küstürmeden gizli bir ittifak yürütüyorlar. Bu masada 6 degil 7 parti vardir. Orada 7. parti HDP de vardir. Güçlendirilmis parlamenter sistemden bahsediyorlar. Bunu konusabiliriz ancak bu ülkede hakem millettir. Bu sisteme nasil geri gideceginizi anlatirsiniz. Sonra seçilirsiniz. Cumhurbaskanligi sisteme hakaret millete hakarettir. Millet bunu degistirmek isterse degistirir” diye konustu.

Kaynak: İHA