Kilis'in Tarihi Dar Sokaklari Bazalt Tasi Döseniyor

Kilis Belediyesi tarafindan, Kentin tarihi dar sokaklari bazalt tasi ile döseyerek estetik görünüme kavusturuyor.

Kilis'in Tarihi Dar Sokaklari Bazalt Tasi Döseniyor
Tarihi kentler arasinda bulunan Kilis’te, eski ve dar sokaklar yeniden Kilis Belediyesi tarafindan sokak sagliklastirma çalismalari devam ediyor.

Yer yer 1-3 metre arasinda degisen ve SIT alani içerisinde bulunan tarihi sokaklar, tarih ve kültüre uygun bazalt taslari ile estetik görünüme kavusurken, Tarihi sokaklarin yeniden düzenlenmesi sonrasi güzel bir görünüm ortaya çikarken, vatandaslarin da begenisini kazaniyor.

Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Cumhuriyet Caddesi Cephe Sagliklastirma Projeleri kapsaminda 2 etap seklinde planlanan ve Haci Cümbüs Cami kavsagi ile Kadi Cami arasini kapsayan cephe düzenleme projeni tamamladiklarini ifade ederek, “ Bu projenin devami olan Murtaza Caddesi cephe düzenleme projesinin de gerekli projelendirme çalismalari ve onaylari tamamlanarak yapimina önümüzdeki süreçte baslanmasi planlanmaktadir. Tamamlanan proje ile Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan 178 dükkan ve 67 binada cephe sagliklastirma islemi tamamlanmistir. Dolap Pazari Cephe Sagliklastirma Projesi ile Kentsel sit alani içerisinde yer alan ve Kemaliye Ilkögretim Okulu, öksüz minare, Tabakhane Cami, Salih Aga Çesmesi ve diger tarihi yapilarin yer aldigi Dolap Pazari Caddesi’nin gerekli onaylari alindiktan sonra yapimina baslanmistir. 2022 yilinin ilk çeyreginde projenin tamamlanmasi planlanmaktadir. Yine Kilis Merkez sit alani içerisinde yer alan 37 sokagin projelendirme çalismalari tamamlanarak 2022 yili içerisinde çalismalara baslanmasi planlanmaktadir” ifade etti.

Kaynak: İHA