Canan Kaftancioglu'nun 6 Yila Kadar Hapis Talebiyle Yargilanmasina Devam Edildi

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun’un evinin fotograflarinin izinsiz çekilmesine iliskin “özel hayatin gizliligini ihlal etmeye azmettirme” suçundan 6 yila kadar hapsi istenen CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’nun yargilandigi davada, fotografi çektigi öne sürülen CHP Üsküdar Ilçe Baskani Suat Özçagdas hakkinda zorla getirme karari çikarildi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun’un evinin fotograflarinin izinsiz çekilmesine iliskin CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu hakkinda, “özel hayatin gizliligini ihlal etmeye azmettirme” suçundan 6 yila kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi.

Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya Fahrettin Altun’un ve sanik Canan Kaftancioglu’nun avukatlari katildi.



Polis memuru tanik olarak dinlendi

Durusmada tanik olarak dinlenen polis memuru A.A., “Ben Üsküdar Koruma Büro Amirligi tarafindan görevlendirilmis olarak Iletisim Baskani Fahrettin Altun’un evinde nöbetteydim. Olay günü ögle saatlerinde bir araba yanasti. Içinden 3 kisi indi, yolun karsi tarafina geçtiler. Yanimda sefim ‘git bak bakalim belediye görevlisi mi, neden gelmisler’ dedi.

Sahislardan biri telefonunu kaldirdi. 2-3 saniye sürmedi indirdi. ‘Acaba fotograf mi çekti’ diye düsündüm. ‘Fotograf çekme varsa bu suç, buranin daimi koruma karari var. Siz kimsiniz?’ dedim. CHP’nin Istanbul Üsküdar Ilçe Baskani oldugunu, burada bir yapilasma oldugunu, partisi adina kontrol yapacagini söyledi.

Evde kimsenin olmadigini söyledik. Daha sonra araca binip olay yerinden uzaklastik” dedi.

Bunun üzerine söz alan müsteki avukati Sezgin Tunç, tanigin önceki ifadesinde Suat Özçagdas’in daha sonraki günlerde tekrar fotograflama yapip yapmayacaginin kendilerine söylenip söylenmedigi ve söz konusu arazinin Vakiflar’a ait olup olmadigini bilip bilmedigi hususunun sorulmasini istedi.

Tanik A.A. ise olayin üzerinden 1 seneden çok zaman geçtigini söyleyerek, “Suat Özçagdas daha sonra tekrar gelip fotograflama yapacagini söyleyip, arabasina binip uzaklasti. Söz konusu arazinin Vakiflar’a ait oldugu daha önce bize söylenmisti” dedi.

Müsteki avukati Sezgin Tunç, “Suat Özçagdas belirtilen eylem yönünden ikrarda bulunmustur . Sanigin üzerine atili suç sabittir” diye konustu.



Suat Özçagdas hakkinda zorla getirme karari

Ara kararini açiklayan mahkeme, durusmaya gelmeyen taniklar Suat Özçagdas ve polis memuru hakkinda zorla getirme karari çikardi. Sanik avukatina beyanda bulunmasi için süre vererek durusmayi eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, CHP Üsküdar Baskani olan Suat Özçagdas’in 21 Nisan 2020 tarihinde Üsküdar Kuzguncuk mahallesine gelerek, burada bulunan Türkiye Cumhuriyeti Iletisim Baskani olan Fahrettin Altun’un ile ailesi tarafindan kullanilan bahçeli evin fotografini çektigi anlatildi. Kayda aldigi görüntüyü Canan Kaftancioglu’na gönderdigi belirtildi.

Suat Özçagdas’in eyleme Canan Kaftancioglu tarafindan azmettirildigine sikayetçi olunmasi üzerine sorusturma baslatildigi kaydedildi. Iddianamede, Kaftancioglu’nun “özel hayatin gizliligini ihlal etmeye azmettirme” suçundan 2 yildan 6 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.
Kaynak: İHA