'Haber Gerçek Disi, Özel Halk Otobüsleri 65 Yas Üstü Vatandaslarimiza Ücretsizdir'

Kütahya’da 65 yas üstü vatandaslarin otobüs kartlarinin iptal edildigi yönündeki haberlerin gerçegi yansitmadigi bildirildi.

'Haber Gerçek Disi, Özel Halk Otobüsleri 65 Yas Üstü Vatandaslarimiza Ücretsizdir'
Belediyeden yapilan açiklamada, "Bazi internet haber sitelerinde çikan ‘65 yas üstü kartlar iptal’ baslikli haberlerde, Kütahya Belediyesi’nin, 65 yas üstü vatandaslarin Türkiye Cumhuriyeti’nin tanidigi, Özel Halk Otobüslerinde kullandiklari ücretsiz binis haklarinin kaldirildigi yönündeki haberler haberler tamamen asilsiz ve bos ithamdir" denildi.

Açiklamanin devaminda, "Haberi hazirlayan kurum ve özel haber ajanslari, Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik’in ifadeleri disinda, haberin son cümlesine ekledikleri kendi yorumlariyla konunun farkli noktalara tasinmasini saglamislardir. Bahsi geçen haberler gerçekleri yansitmadigi gibi, aksine Kütahya Belediyesi; 65 yas üstü vatandaslarin, Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi Kütahya’da da yasadigi bazi çirkin olaylarin önüne geçmistir. 14 Ocak 2022 tarihli 4. dönem 1. olaganüstü Kütahya Belediyesi Meclis toplantisinda alinan karar ile “25/12 2011 tarih ve 31700 sayili Resmi Gazete’de ilan edilerek kabul edilen 7349 sayili Gelir Vergisi Kanunu Ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanunu’nun 10’uncu maddesine istinaden Türkiye Cumhuriyeti Kütahya Belediyesi tarafindan halihazirda hizmet vermekte olan 287 araca aylik 300,00 TL destek verilmesine; Isaretle yapilan oylama sonucunda oy birligi ile karar verilmistir” denildi. Özel Halk Otobüslerine yapilan bu destekleme ile 65 yas üstü vatandaslarimiz, ücretsiz olarak bindikleri otobüslerde ‘hor görülme’, ‘bedavaci’ gibi kötü ithamdan kurtulmus oldular. 65 yas üstü vatandaslarimiz dün oldugu gibi bugünde Özel Halk Otobüsleri’ne yine ücretsiz olarak binmeye devam edeceklerdir. Saygilarimizla kamuoyunun bilgilerine sunariz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA