EMITT Fuarinin Gözdesi Marmaris Oldu

’Sen hep güzelsin Marmaris’ temasiyla EMITT’te yerini alan Dünyanin incisi Marmaris ziyaretçi akinina ugradi.

EMITT Fuarinin Gözdesi Marmaris Oldu
Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari EMITT, 25’inci kez Istanbul’da kapilarini açti. 2 yillik aranin ardindan açilan ve 12 Subat tarihine kadar sürecek olan fuarin açilisina Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve çok sayida davetli katildi.

103 ülkeden 842 katilimcinin yer aldigi fuarda Marmaris de genis bir heyetle adeta çikarma yapti. Salon 3/ B-251 numarali alanda kurulan Marmaris standinda Marmaris Belediyesi, Marmaris Ticaret Odasi, GETOB ile birlikte otelleri ve seyahat acenteleri yer aldi. Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, Baskan Yardimcilari Ihsan Öztürk, Burak Demirtas, Meclis Üyeleri Hasan Yaylali Marmaris Belediyesi’ni temsilen fuarda yer aldi. Marmaris Ticaret Odasi Baskani Mutlu Ayhan da tüm meclis üyeleriyle birlikte fuara katilim sagladi.

Bir açilis kokteyli de düzenlenen Marmaris standi ziyaretçi akinina ugradi. Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, belediye baskanlari, is adamlari, turizm sektörünün temsilcileri ve çok sayida davetli katildi.

Marmaris’in gördügü yogun ilgi ve bu durumun kendilerini çok memnun ettigini söyleyen Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, bu yil için turizmden umutlu olduklarini dile getirdi. “2 yildir pandemiden kaynakli olarak turizm sektörü oldukça olumsuz bir süreç içerisindeydi. 2022 yili itibariyle umutlarimiz oldukça yüksek” diyen Oktay, “Iki yildir düzenlenmeyen EMITT turizm fuarinda Marmaris’i tüm bilesenlerimiz ile birlikte buraya çikartma yaptik. Güzel bir sezon bekliyoruz. Yasadigimiz olumsuzluklari geride biraktigimiz bir sezon yasayacagimizi diliyoruz” dedi.

Baskan Oktay, “Geçtigimiz yaz yasadigimiz yangindan kaynakli sonrasinda bir tema olusturduk; “küllerimizden dogacagiz” dedik. Simdi ise “sen hep güzelsin Marmaris” diyoruz. Bu yaz Marmaris’te tatilini geçirecek olan herkes görecek ki Marmaris gerçekten tüm güzelligi ile yerinde duruyor. Zannedildigi gibi tamamen yandi bitti kül oldu gibi bir durum kesinlikle yok” ifadesini kullandi.

Bu yaz özellikle dis ülkelerden oldukça yogun talep aldiklarini söyleyen Oktay, “Özellikle yurt içinden gelecek misafirlerimize çagrida bulunmak isterim. Lütfen su an çok cazip firsatlar söz konusuyken erken rezervasyon yaptirsinlar. Vatandaslarimiz, son dakikaya tatillerini birakirsa Marmaris’te tatil için yer bulamama durumlari olacagini söylemek isterim” seklinde konustu.

Fuarda Marmaris Ticaret Odasi tarafindan hazirlanan “Kaybolan Mavi” ve “Yasarsan Ani Olur, Uyursan Rüya Görürsün” adli kitaplarin imza töreni fuar sirasinda gerçeklesti.

1964 yilinda Sabahattin Eyüboglu, Bedri Rahmi Eyüboglu, Mina Urgan, Azra Erhat gibi pek çok aydin ve yazara ev sahipligi yaparak “Mavi Yolculuk”u hayata geçiren Hürriyet Teknesi, katilimcilardan yogun ilgi gördü. Marmaris standinda yapilan imza törenlerine oldukça yogun ilgi gösteren kitapseverler, Hürriyet teknesi ile hatira fotografi çektirdi. Marmaris’in son sandaletçisi olarak fuarda yerini alan Fevzi Olca da kendi yazdigi siirlerinden derlenen “Yasarsan Ani Olur, Uyursan Rüya Görürsün” adli kitabini Marmaris sevdalilarina imzalayarak armagan etti. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskai Ekrem Imamoglu’nun da ziyaret ettigi imza töreninde Fevzi Olca, siir kitabini imzalayarak Baskan Imamoglu’na hediye etti.
Kaynak: İHA