Isparta'da Piyasaya 25 Bin Lira Sahte Para Süren Kisiler Yakalandi

Isparta’da piyasaya 25 bin lira sahte para sürmek isteyen sahis tutuklandi. Isparta’da büyü isiyle ugrasan isbirlikçi H.S’nin evinden çikan malzemeler ise emniyet ekiplerini sakina çevirdi. H.S hakkinda ise adli islem baslatildi.

Isparta'da Piyasaya 25 Bin Lira Sahte Para Süren Kisiler Yakalandi
Isparta Emniyet Müdürlügü’ne bagli Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlügü ekipleri, kentte piyasaya sahte para sürüldügü ihbari üzerine harekete geçti. Isparta’nin çesitli sokaklarinda sahte para ile alisveris yapan 3 çocugu takibe alan ekipler Yayla Mahallesi’nde bir isyerine es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonda 3 çocuk gözaltina alinirken, H.S. isimli süpheliye ait isyerinde yapilan aramada büyü yapmak için kullanilan 4 büyü kitabi, objeler, muska, çok sayida doküman ve uyusturucu madde ele geçirildi. H.S. isimli süpheli hakkinda adli islem baslatildi. Gözaltina alinan E.D’nin üzerinden sahte 10 bin lira ve evinde yapilan aramada 15 bin 200 lira ele geçirildi. Süpheli E.D. ifadesi alindiktan sonra sevk edildigi mahkemece tutuklandi. Sahte para ile alisveris yapan 3 çocuk ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA