Kayseri Serbest Bölge'de 'Yük Vagonu' Üretilecek

Kayseri Serbest Bölge Müdürlügü (KAYSER) ile Erciyas Holding arasinda yük vagonu üretimi yapilacak olan tesisin protokolü imzalandi.

Kayseri Serbest Bölge'de 'Yük Vagonu' Üretilecek
Kayseri Serbest Bölge Müdürlügü Konferans Salonu’nda yapilan protokol imza törenine Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Palancioglu, Kayseri Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, Erciyas Holding Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Erciyas ve is insanlari katildi.

Imzalanan yatirim sözlesmesi ile sadece Kayseri için degil, Türkiye için önemli bir adim atildigini söyleyen Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Palancioglu, “9 Aralik 2022 tarihi Kayseri Sanayi üretimi, ihracat, istihdam açisindan önemli bir gün. Çünkü Kayseri Serbest Bölgesi’nde gerçeklestirilmek üzere, kisa adi KAYSER olan Kayseri Serbest Bölgesi Kurucu ve Isleticisi A.S. ile Türkiye’nin önde gelen kuruluslarindan Erciyas Vagon ve Ulasim Araçlari A.S. arasinda imzalanan yatirim sözlesmesiyle, Kayseri için degil, Iç Anadolu hatta Türkiye’miz için önemli ilk adim atilmis oldu. Sehrimize ve ülke ekonomimize ciddi ivme kazandiracak, yüksek istihdam ve nitelikli ürün üretme gücü saglayacak, tamamen ihracata yönelik bu yatirim ile Kayseri Serbest Bölgesinde üretilecek vagonlar ve bunun tamamlayici tüm parçalari dünyanin dört yanina ihraç edilecek ve dolayisi ile sehrimiz Kayseri Serbest Bölgesi araciligi ile ulasim sektöründe önemli bir merkez haline dönüsecektir. Bu yatirimin öncülük edecegi diger yan sanayiler ve yan sektörler sehrimizin ülke ekonomisindeki payini daha da ileri tasiyacak. Kayseri Serbest Bölgesi tarafindan sürdürülen yatirimlar, makro projeler ve bölge firmalarina saglanan vergisel, cografi ve ticari birçok avantajlar sayesinde gerek Türkiye’deki, gerek farkli ülkelerdeki önemli sanayi kuruluslarinin yeni rotasi haline gelmis olmaktadir. Bu gelismeler sayesinde yakin gelecekte fazladan 6 bin kisinin daha bölgemizde istihdam edilmesi beklenmektedir. Bu yatirim için Erciyas Vagon ve Ulasim Araçlari A.S.’ye 200 bin metrekare alan satisi yapildi. Bu üretim alaninda üretilecek tüm ürünler yüzde 100 ihracat edilerek ciddi bir döviz girdisi kazanilacaktir. AK Parti Yerel Yönetimler Baskani ve Kayseri Milletvekilimiz Sayin Mehmet Özhaseki’nin gayretleri ile bir baska ilde yapilacak bu yatirimin ilimize yapilmasi için firma yetkilileri ile birçok toplanti gerçeklestirerek sehrimize kazandirilmistir. Bu yatirimin sehrimize yapilmasinda yatirimcimiz Ahmet Erciyas Beyi motive ederek Kayseri’ye bu yatirimi yapmasini tesvik eden Sayin Bakanimiz Mehmet Özhaseki Beye tesekkür ediyorum. Erciyas Holding sahibi Ahmet Erciyas ve oglu Emre Erciyas ile yaptigimiz yatirim görüsmelerini hizli bir sekilde sonuçlandirdik. Yönetim Kurulu Baskani oldugum Kayseri Serbest Bölge’de birlikte çalistigimiz Yönetim Kurulu Baskan Yardimcilarim, Sanayi Odasi ve Ticaret Odasi Baskalarimiz ve yönetim kurulu üyelerine ayri ayri tesekkür ediyorum. Bu önemli yatirimin Kayserimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Palancioglu, KAYSER olarak her türlü imkanin seferber edildigini ve Kayseriye bu tür bir yatirimin ülke için çok stratejik bir yatirim oldugunu belirterek, ilk vagonlarin 2024 yilinda üretilerek ihracatinin gerçeklestirilecegini belirtti.

Erciyas Holding Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Erciyas da, “Biz ürünlerimizi gelistirdik ve gelistirdigimiz ürünler tuttu. Biz de bir an önce yeni fabrikamizi yapma ihtiyaci hissettik. Vagonlarimiz Sivas ve Sakarya Organize Sanayi’de üretiliyor. Kapasiteyi arttirmak üzere 3. fabrikamizi burada kuralim dedik sayin baskanimin ve Haseki bakanimin destegiyle. Konustuk, yildirim hiziyla karar verdik. Bugün imzalarimizi atacagiz. Ilk firsatta da çok hizli bir sekilde üretime baslayip, buradan ihracatin Avrupa’ya yönelmesini saglamamiz lazim” ifadelerine yer verdi.

KTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy ise, “Bugün güzel bir gün. Güzel seylere sahitlik ediyoruz. Hayirli ugurlu olsun. Rabbim tamamina erdirsin ve kazasiz, belasiz bir sekilde tamamlamayi nasip etsin diyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan yük vagonu üretim tesisi için hazirlanan protokol imzalandi.
Kaynak: İHA