Bakan Kasapoglu Açiklamasi'son 4 Yilda Uluslararasi Organizasyonlarda 19 Bin 620 Adet Madalya Elde Ettik'

Burdur’da Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun katilimiyla Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Strateji Arama Çalistayi düzenlendi.

Bakan Kasapoglu Açiklamasi'son 4 Yilda Uluslararasi Organizasyonlarda 19 Bin 620 Adet Madalya Elde Ettik'
Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Strateji Arama Çalistayi saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Ardindan 2022 yili Afyon Ünilig Finalleri tanitim filminin izlenmesi ile devam etti.

Çalistayin açilis konusmasini yapan Burdur Valisi Ali Arslantas, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonunca düzenlenen çalistayimizin en önemli gündem maddesinin, yüksekögretim çagindaki gençler arasinda spor kültürünün yayginlastirilmasi oldugunu söyledi.

Arslantas, "Zira hedef kitlemiz olan yüksekögretim ögrencileri arasinda spor aktivitelerinin yayginlastirilmasi, tabiri caizse önleyici hekimlik nevînden bir vazifedir. Gençligin teravet ve enerjisinin dogru kanalize edilmesiyle, bireyin ve toplumun üst düzey fayda görecegi muhakkaktir. Devletimiz son yirmi yilda spor alt yapisina ülkemizin tamaminda oldugu gibi ilimizde de çok ciddi yatirimlar yapmistir. Maksadin hasil olmasi için spor faaliyetlerine katilimin ziyadelestirilerek, yatirimlarin islevsel hale getirilmesi elzemdir” seklinde konustu.



"7’den 70’e herkesi spora tesvik edecek projeler hayata geçiriyoruz"

Bakan Kasapoglu ise çalistaydaki konusmasinda, çalistaya katildigi için çok mutlu oldugunu dile getirerek, "Gurur ve mutlulukla ifade etmeliyim ki Türkiye artik bir spor ülkesi. Son 20 yilda on binlerce spor tesisi insa ettik. 81 vilayetimizin tamamini eserlerle, tesislerle donattik. Pek çok bransi kapsayan güçlü bir spor altyapisi meydana getirdik. Hem 81 ilimizde halkimiz günün her saati, arzu ettigi spor bransina rahatlikla erisebiliyor, hem de ülkemizi uluslararasi arenada temsil edecek sporculari sürdürülebilir bir anlayisla yetistiriyoruz. Kitle sporu için ayri, performans sporu için ayri stratejiler, politikalar uyguluyoruz. Kitle sporunda spora ilgiyi artiracak, 7’den 70’e herkesi spora tesvik edecek projeler hayata geçiriyoruz. Yüzme bilmeyen kalmasin projesiyle 5 milyondan fazla vatandasimiza yüzme ögrettik. Basketbol seferberligimizle ülkemizin her yerine potalar, sahalar, 3x3 basketbol alanlari insa ettik. Kadin odakli spor anlayisimizla, kadinlarimizin spora erisimine yönelik zorluklari ortadan kaldirdik" ifadelerini kullandi.



"Sportif yetenek taramasinda 2 milyon 686 bin 219 gencimizi degerlendirdik"

Ilkokul çagina kadar uzanan sistematik bir çalisma anlayisinin söz konusu oldugunu hatirlatan Bakan Kasapoglu, "Sportif yetenek taramasi ve spora yönlendirme projesiyle ilkokul 3. sinifta 2 milyon 686 bin 219 gencimizi degerlendirdik. Spora yatkin olanlari belirledik. Yetenekli olanlari branslara yönlendirdik. Sehirlerimize 92 adet Spor Lisesi kazandirdik. 20 yeni spor lisemiz ise insa asamasinda. Bu liseleri hayata geçirmekle kalmadik, Milli Egitim Bakanligimiz ile imzaladigimiz ortak yönetim protokolüyle islevselliklerini de artirdik. Branslarda üstün yetenekli olanlari gençlerimizi, Sporcu Egitim Merkezlerimizde yetistirme programlarina dahil ettik ve maddi olarak onlari desteklemeye basladik. Hali hazirda 49 Sporcu Egitim Merkezimizde 2 bin 525 sporcumuz egitim görüyor" diye konustu.



"Son 4 yilda uluslararasi organizasyonlarda 19 bin 620 adet madalya elde ettik"

Olimpiyatlara katilacak ve katilmasi muhtemel yetenekli sporculari en modern antrenman teknikleriyle ve programlarla oyunlara hazirlayan Türkiye Olimpiyat Hazirlik Merkezleri’ni hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Kasapoglu, "Su an itibariyle 1247 sporcumuz, Dünya ve Avrupa Sampiyonalarina, 2024 Paris ve 2028 Los Angeles olimpiyat ve paralimpik oyunlarina hazirlaniyor. Sporculari yetistirirken onlarin tüm ihtiyaçlarina ve problemlerine yönelik de çözümler ürettik. Onlari hedeften saptiracak, motivasyonlarini düsürecek spor disi meselelere karsi sürekli destekledik.Sporcu Sosyal Destek Programimizla ihtiyaç duyduklari her an sporcularimizin yaninda oluyoruz. Yine egitim mi, yoksa spor mu ciddi bir problem olarak önümüzde duruyordu. Milli Sporcu Bursuyla bu ikilemi tarihe gömdük. Basarili milli sporcular ortaögretim ve üniversitede %100 burslu okuma sansina kavustu. Bu sayede ilerleyen dönemlerde spor disi kariyer yapmak isteyen sporcu gençlerimiz için de yeni sahalar açilmis oldu. Tüm bu gayretlerin sonunda ne oldu biliyor musunuz? Profesyonel sporcu havuzumuz büyüdü. Profesyonel spora yönelim artti. Profesyonel sporu birakma oranlarinda ise ciddi bir azalma meydana geldi. Türkiye olarak, son 4 yillik süre içerisinde, uluslararasi organizasyonlarda 19 bin 620 adet madalya elde ettik. Sporcularimiz, sadece bu yil 5 binden fazla uluslararasi madalya kazandilar. Bunlarin hepsi gayretlerin meyveleridir" dedi.



"Gençlere güveniyoruz"

Gençlere güvendiklerini ve inandiklarini belirten Bakan Kasapoglu, söyle devam etti:

"Ellerinde imkan oldugunda neleri basardiklarini görüyoruz. Neleri basarabileceklerini çok iyi biliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanligi gençlerin bakanligidir. Bugüne kadar oldugu gibi, hangi alanda neye ihtiyaçlari olursa, destek istedikleri her zaman tüm imkanlarimizla onlarin yaninda olmaya devam edecegiz. Üniversitelerimizde sporun gelismesi için desteklerimizi sürdürecegiz. Federasyonumuzun, sporcu ve antrenörlerimizin hep yanindayiz ve hep yaninda olacagiz."

Konusmalarin ardindan Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Strateji Arama Çalistayi’nin açilis oturumuna geçildi. Basina kapali olarak gerçeklestirilen açilis oturumu hediye takdimi ve fotograf çekimi ile son buldu.

Çalistaya Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’nun yani sira, Vali Ali Arslantas, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Bakan Yardimcisi Halis Yunus Ersöz, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Mustafa Güder, Egitim Arastirma ve Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Ata Öztürk, Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Özgül, Adalet Komisyonu Baskani Musa Talih, Cumhuriyet Bassavcisi Osman Kara, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu (TÜSF) Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve sporcular katildi.

Kaynak: İHA