Arsan 'Düzce Yapi Stoku Bakimindan Örnek Kent'

Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Arslan, Düzce’nin yapi stoku açisindan örnek bir sehir oldugunu söyledi.

Arsan 'Düzce Yapi Stoku Bakimindan Örnek Kent'
Düzce Üniversitesi’nde 23 Kasim Düzce Depremi, Etkileri ve Normallesme adli Cumhuriyet Konferans Salonu’nda konferans gerçeklestirildi.

Konferansin konusmacisi Düzce Üniversitesi Deprem Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Arslan, 23 Kasim 2022 tarihinde 5,9 büyüklügünde yasanan depremde Düzce’nin, yapi stokunu yeniledigi ve eski yapilari da güçlendirdigi için basarili bir süreç geçirdigini ifade etti.

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile AFAD yetkilileriyle birlikte saha çalismalarinda bulundugunu belirten Doç. Dr. Arslan, toptan göçme yasanmadigini sözlerine ekledi.

Yasanan deprem sonrasinda Düzce’nin yapi stoku açisindan ülkemizde örnek bir sehir oldugunu vurgulayan Doç. Dr. Mehmet Emin Arslan, depremle yasamanin ve tedbir almanin önemine degindi.

Sunumunda, depremlerde büyüklük ve siddet kavramlari, fay kirilma biçimleri, Türkiye deprem tehlike haritasi, depreme dayanakli yapi tasarim ilkelerinden de söz eden Doç. Dr. Mehmet Emin Arslan, büyük depremlerde yapilarda olusan hasarlar ile 23 Kasim Düzce depreminde olusan hasarlari fotograf kareleri esliginde anlatarak katilimcilarin sorularini yanitladi.
Kaynak: İHA