Engelsiz Çocuk Gündüz Bakimevi'ne Kayitlar Devam Ediyor

Ankara Büyüksehir Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nda hizmete açtigi Engelsiz Çocuk Gündüz Bakimevi’ne kayit basvurulari devam ediyor. Görme, isitme ile ortopedik yönden gereksinimli ve normal gelisim gösteren 3-6 yas araligindaki çocuklarin yararlanmasi için hizmete açilan bakimevi, Türkiye’nin en büyügü olmasinin yani sira çevre dostu bir proje olma özelligi tasiyor.

Engelsiz Çocuk Gündüz Bakimevi'ne Kayitlar Devam Ediyor
“Engelsiz Baskent” hedefi dogrultusunda birçok projeyi hayata geçiren Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan hizmete açilan Türkiye’nin en büyük “Engelsiz Çocuk Gündüz Bakimevi”ne kayit basvurulari devam ediyor.

Baskentte yasayan engelli çocuklarin sosyal hayata kazandirilmasi, toplumda farkindalik olusturulmasi ve yasitlari gibi esit sartlarda oyun oynayabilmesi amaciyla 5 bin 606 metrekarelik alana insa edilen Çayyolu Mahallesi’ndeki “Engelsiz Çocuk Gündüz Bakimevi”nden; görme, isitme ve ortopedik yönden gereksinimli çocuklarla normal gelisim gösteren çocuklar yararlanirken, çocuklara servis hizmeti de veriliyor.

36-72 ay yas araligindaki ortopedik, görme ve isitme engelli tüm çocuklarin çözger raporu kaydolabilecegi örnek projeye aileler https://engelsizbakimevi.ankara.bel.tr adresi üzerinden basvuruda bulunabiliyor.

Çevreci Proje, Akilli Bina

Okulda 36-72 ay arasindaki isitme, görme ve fiziksel engeli olan çocuklara erken çocukluk egitimi verilirken, bu egitimin yaninda da ayni yastaki çocuklarla tersine kaynastirma egitimi uygulaniyor.

Yesil ve akilli bina özellikleri ile çevreci bir proje olarak hem Türkiye’de hem Avrupa çapinda örnek olan tesiste, enerjinin yüzde 25’i günes enerjisi panelleri ile karsilaniyor. Ayrica, bitki alanlari yagmur suyu depolama sistemi ile sulaniyor.

“Engelsiz Çocuk Gündüz Bakimevi”nde yasayan Cici, Dobi, Bal, Karaböcük ve Seker isimlerindeki görme, isitme ve ortopedik engeli olan 5 kedi sayesinde de çocuklara hayvan sevgisi asilaniyor.

Hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasinda egitimlerin verildigi akilli binada; toplanti ve gösterilere ev sahipligi yapacak yaklasik 200 kisilik amfi tiyatro, 65 metrekarelik 9 sinif, 2 adet çok amaçli salon, oyun alanlari, bitki ekim alanindan olusan yesil teras, bisiklet parklari yer aliyor.

Spor alaninda her gün çocuklar fizyoterapist esliginde spor yaparken haftanin 3 günü de jimnastik egitimi aliyor. Televizyon veya herhangi bir ekran bulunmayan tesiste sinema günleri düzenlenerek çocuklar izlemesi gereken görüntüleri sinevizyon arayiciligiyla izliyor. Ayrica egitim salonunda özel gereksinimli ögrencilerin aileleri için uzman kadro ile egitimler de veriliyor.
Kaynak: İHA