Tarihi Keleiçi'nde Iki Katli Yapi Alev Alev Yandi

Antalya’nin tarihi Kaleiçi bölgesindeki iki katli ahsap yapi çikan yanginda küle döndü. Vatandaslar ve itfaiye ekipleri yangini söndürmek için seferber olurken, yikilan bölümler ekiplere zor anlar yasatti.

Tarihi Keleiçi'nde Iki Katli Yapi Alev Alev Yandi
Yangin, saat 17.00 sirasinda Muratpasa ilçesi Kaleiçi Tuzcular Mahallesi Imaret Sokak’ta 2 katli kerpiç yapida çikti. Altinda is yeri bulunan, üst kismi ise kullanilmayan yapidan dumanlarin yükselmesi üzerine vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbarla bölgeye çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Yapinin kerpiç olmasi nedeniyle alevler kisa sürede çatiyi sardi. Merakli vatandaslar ise yangini izlemek ve görüntülemek için birbiriyle yaristi. Ekipler açtigi merdivenle yangina havadan ve farkli noktalardan müdahale etti. Vatandaslar da itfaiyenin sabit su noktasindan çektikleri hortumlarla yangini söndürmeye çalisti. Yapinin üst kismi tamamen yanarken, yasanan çökmeler ekiplere zor anlar yasatti. Alt kattaki isletmenin de zarar gördügü yangin, yaklasik 1.5 saatlik çalismanin ardindan söndürüldü. Yanginda ilk belirlemelere göre iki isletmenin zarar gördügü ögrenildi. Yangin havadan da görüntülendi.

"Bimekan biri yakmis olabilir"

Yangini söndürmek için çabalayan Yakup Özdemir, “Kullanilan bir binaydi. Bugün is yeri kapaliydi. Evsizin biri girdi sanirim. Biri ates atmis olabilir. Bazen evsizler içeri giriyor, o da girdi yakti sanirim. Bir taraf benim, diger tarafta agabeyimin is yeriydi” diye konustu.



"Sürekli yangin çikiyor"

Yanan yapinin yakinda isletmesi bulunan Firat Atmaca, “Yan tarata metruk bir hamam var. Metruk binada yangin çikiyor, sonra binanin üst katina siçriyor. Çatidan bizim is yerine kadar geldi. Ekiplerin çalismasi devam ediyor. Tarihi bir hamam var burada. Kaleiçi’nin metruk binalarinda sürekli bu sorunlar var. Isletme kül oldu, yandaki isletmelere de siçradi. Demin bir patlama da oldu” dedi.

Yanginin çikis nedeniyle ilgili arastirma devam ediyor.
Kaynak: İHA