Sirnak'ta 'Eren Abluka Sonbahar-Kis-19 Sehit Jandarma Astsubay Üstçavus Serkan Ünsal-1 Operasyonu' Baslatildi

Sirnak’ta 470 personelin katilimiyla, Içisleri Bakanliginca ’Eren Abluka Sonbahar-Kis-19 Sehit Jandarma Astsubay Üstçavus Serkan Ünsal-1 Operasyonu’ baslatildi. Operasyonun ilk gününde Bestler-Dereler bölgesinde 2 magara ile 10 siginak imha edildi.

Sirnak'ta 'Eren Abluka Sonbahar-Kis-19 Sehit Jandarma Astsubay Üstçavus Serkan Ünsal-1 Operasyonu' Baslatildi
PKK terör örgütünü ülke gündeminden çikarmak ve bölgede barindigi degerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadiyla Sirnak’ta ’Eren Abluka Sonbahar Kis-19 (Sirnak-Bestler Dereler) Sehit Jandarma Astsubay Üstçavus Serkan Ünsal-1 Operasyonu’ baslatildi. Sirnak Jandarma Bölge Komutanligi koordinesinde, Sirnak Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligi sevk ve idaresinde gerçeklestirilen operasyonda; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden olusan 470 personel 39 operasyonel timin görev aldigi belirtildi.

Operasyonun ilk gününde 2 magara ile 10 siginak imha edildi

Operasyonun ilk gününde; nokta istihbaratina dayali olarak Sirnak-Merkez ilçesi Bestler Dereler bölgesi kirsalinda icra edilen arazi arama tarama faaliyetinde, 2 adet dogal magara ve 10 adet siginak içerisinde; 1 adet el yapimi patlayici (EYP) düzenegi, 1 adet uzaktan komutali EYP düzenegi, 2 adet tüp, 4 kilogram gida malzemesi ile çok miktarda yasam ve giyim malzemesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler imha edilerek, siginak ve barinaklar kullanilamaz hale getirildi.

Operasyonla ilgili Bakanliktan yapilan açiklamada, "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldirilmasina yönelik yürütülen Eren Abluka Sonbahar-Kis operasyonlari, halkimizin destegi ile inançli ve kararli bir sekilde basari ile devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA