Siirin Baskentinde Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kahramanmaras’ta düzenlenen ‘Uluslararasi Siir ve Edebiyat Günleri’nde usta kalemler ödüllendirildi.

Siirin Baskentinde Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu
Siir ve edebiyatin baskenti, dondurma ve kirmizi biberin ana vatani Kahramanmaras’ta bu yil 10 ülkeden 100’e yakin sair ve yazarin katilimiyla düzenlenen 3. Uluslararasi Siir ve Edebiyat Günleri, gerçeklestirilen final programiyla noktalandi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Türkiye’nin ve dünyanin farkli bölgelerinden gelen sair ve yazarlar ile yüzlerce edebiyatsever katilim sagladi. Programin açilisinda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, “Siir ve edebiyat alaninda var olan bu potansiyelimizi ulusal ve uluslararasi arenada daha fazla tanitmak istiyoruz. Bu noktada da ciddi çalismalar yapiyoruz. 3 yildir gerçeklestirdigimiz Uluslararasi Siir ve Edebiyat Günleri de bunlardan bir tanesi” dedi.

Kahramanmaras’in UNESCO yolculuguna da deginen Baskan Güngör, “Siir ve edebiyatimizin taninirligi artirma noktasinda UNESCO Sehirler Agi’na dahil olmayi da çok önemsiyoruz. Geçtigimiz yil yaptigimiz çalismalarla UNESCO’nun yedek listesinde yer alarak bu iddiamizi sürdürüyoruz. Insallah bu çalismalarimiz neticesinde UNESCO Sehirler Agi’na siir ve edebiyat alaninda Türkiye’den dahil olan ilk sehir Kahramanmaras olacak” dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan Kahramanmaras Edebiyat Ödülleri’nin takdimine geçildi. 7 farkli dalda ödül sahiplerini buldu. Siir ödülü Hüseyin Atlansoy, roman ödülü Yasemin Karahüseyin, öykü ödülü Necip Tosun, çocuk edebiyati ödülü Salih Zengin, yayin ödülü Mustafa Akar, düsünce ödülü Ömer Türker, saygi ödülü ise Ugur Derman’in oldu. Öykü ödülüne layik görülen Necip Tosun, “Her yazar yazdigi eserin okurlarda karsilik bulmasini ister. Bunun yankilanmasini bekler. Ödüller de aslinda bu yankinin hissedilmesidir. Ödüller ayrica yazarlarin özgüveninin artmasina da katki saglar” dedi.

Azerbaycanli Tehmina Hakseven, “Kahramanmaras’ta yasiyorum ve kültür sanat etkinliklerini yakindan takip ediyorum. Çok güzel bir program oldu. Sairler sehrinde böyle güzel bir program düzenlenmesi çok degerli. Incesaz, inanilmaz bir müzik, inanilmaz bir eglence. Insana huzur veriyor” diye konustu.

3. Uluslararasi Siir ve Edebiyat Günleri düzenlenen konserle noktalandi.
Kaynak: İHA