Sehir Merkezine Mevsimin Ilk Kari Düstü

Sivas’ta gece saatlerinde etkili olan kar yagisi tarihi kent merkezini beyaza bürüdü

Sehir Merkezine Mevsimin Ilk Kari Düstü
Sivas’ta gece saatlerinde baslayan kar yagisi sabaha karsi etkisini artirdi. Etkili olan kar yagisi sonrasi cadde ve sokaklar beyaza büründü. Mevsimin ilk kari ile bulusan tarihi kent meydaninda ise kartpostallik görüntüler olustu. Bazi vatandaslar karin yagisini firsat bilip bol bol fotograf çektirdi.

“Kar manzarasi insana mutluluk veriyor”

Cemal Cirit, kar yagisinin ve kar manzarasinin insana mutluluk verdiginden bahsederek, “Sivas’ta uzun süre yasayanlar kara alisiktir. Normalde bu mevsimde daha fazla kar olurdu ama bu senenin ilk kari bugün yagdi. Ben kari seviyorum ve kari görünce memnun oluyorum. Beyaz rengi safligi ve güzelligi temsil eder ve kar manzarasi insana mutluluk veriyor. Kari görünce çocuklugumuza dönüyor. Sivaslilar kari seviyor ve sonunda bulustuk karla” dedi.

“Sabah karla uyandim ve çok sevindim”

Ihsan Ünsal, kar yagisiyla uyandigini ve çok sevindiginden bahsederek, “Sivas’ta kar yagisini bekliyorduk, kar bereket ve insallah daha bol kar yagisi bekliyoruz. Sabah karla uyandim ve çok sevindim, insallah kar yagisi devam eder. Sivas bilindigi üzere kis memleketi ve kar olmazsa olmazi. Kar olmazsa Sivas’ta hayat durur, karsiz Sivas’i düsünemiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA