Mardin'de Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

Milli Egitim Bakanligi’nin “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi çerçevesinde yapilan yeni kütüphaneler ve mevcut kütüphanelerin zenginlestirilmesiyle Mardin’de kitap sayisi 1 milyon 178 bin 184’e yükseldi.

Mardin'de Kütüphanesiz Okul Kalmayacak
Okullar arasi imkan farkliliklarini azaltmak ve firsat esitligi saglamak amaciyla Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde ülke genelinde ’Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi ile 31 Aralik 2021 itibariyla kütüphanesi olmayan 16 bin 361 okula yeni kütüphane yapimi tamamlanarak, Türkiye’de kütüphanesi olmayan okul kalmadi. Proje çerçevesinde Milli Egitim Bakanligi tarafindan kütüphanesi olmayan tüm okullara kütüphane kurulmasi, mevcutlarin modern bir görünüme kavusturulmasi, içeriklerinin zenginlestirilmesi ve güçlendirilmesi amaciyla 222 milyon lira ödenek gönderildi.

Mardin’de 448 okulun kütüphanelerinin tamamlanarak ögrencilerin kullanimina sunuldugunu belirten Mardin Il Milli Egitim Müdürü Murat Demir, “Kütüphaneler, raflari ve kitaplari olan binalar degil, sosyal etkinliklerin oldugu, ögrenme ortamlari bakimindan zengin, vakit geçirildikçe mutlu olunan ve bir zorunluluk sebebi ile degil, bilinçli olarak zaman ayrilan bir tercih olmali ve aliskanlik haline gelmelidir. Mardin genelinde okullarimiza kütüphane kazandirilmasi için gerekli çalismalar baslatilmis, çok kisa sürede 448 okulun kütüphaneleri tamamlanmis ve kullanima sunulmustur. Planlamaya alinan kütüphanelerin büyük bir çogunlugunun fiziki donanimlari Mardin’deki meslek liselerimizin atölyelerinde tasarlanip hazirlanmistir. Projenin fikir sahibi Emine Erdogan Hanimefendi ve Bakanimiz Mahmut Özer basta olmak üzere Valimize ve üstün gayret gösteren tüm okul yöneticilerimize sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA