Buz Tutan Çildir Gölü'ne Yogun Ilgi

Bir kismi kismen buzla kaplanan Çildir Gölü, görenleri kendine hayran birakiyor. Dogu Ekspresi ve tur acenteleriyle Kars’a gelenlerin ilk ugrak yeri Çildir Gölü oldu.

Buz Tutan Çildir Gölü'ne Yogun Ilgi
Kars tarafi buz tutan Çildir Gölü’ne atli kizaklarini indiren kizakçilar ise buz üzerine çikan vatandaslarin atli kizaklarla fotograf çekilmelerine izin verdi. Yeteri kalinliga ulasmadigi için atli kizak seferleri yapmayan kizakçilar, vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasti.

Hafta sonu yogunlugunun yasandigi Kars’in Arpaçay ilçesi Tasbasi köyü mevkiinde bulunan Yunus’un yerine gelen vatandaslar buz üstünde günesli ve sicak hava da gönüllerince eglenme firsati buldu. Atli kizaklara binerek fotograf çekilen vatandaslar, kizakçilarin belirledigi bölgelerde buz üzerinde gezinti yapti.

“Insallah içerisine düsmem, yüzme bilmiyorum”

Kars’a tur acenteleri araciligiyla Samsun’dan geldigini ifade eden Meral Dalay, “Çok begendim, çok heyecanliyim. Biraz kar yok ama idare edecegiz. Suranin güzelligine bakar misiniz? Insallah içerisine düsmem, yüzme de bilmiyorum” dedi.

Çok hos bir ortam, güzel begendik. Ben donmadi diye duymustum ama donmus, görmek istediklerimizi gördük. Mutluyuz, biraz korku var ama suan da korkumu yendim. Bir iki ani fotografi çektirdik” diye konustu.

Çildir Gölü’nün yeni donduguna dikkat çeken kizakçi Ertan Dasdemir, “Buz yeni tuttu, atlari kosturamiyoruz, üzerine çikiyoruz. Gelen misafirlere fotograf çektiriyoruz atli kizaklarla, birkaç gün sonra atli kizak seferlerine baslariz. Talep çok, insallah bu sezon öyle görünüyor” seklinde konustu.

Bölgeye tur acenteleri araciligiyla gelen vatandaslar otobüslerden iner inmez buz tutuna Çildir Gölü’nün üzerine kostu. Bir birleriyle yarisircasina buz üstüne çikan vatandaslar, bastiklari buzun ‘çatirti’ sesiyle önce korktu, ardindan da buz üzerinde bol bol fotograf çekildi. Buz üzerinde yürüyen vatandaslarin renkli görüntüleri kameralara yansidi.

Öte yandan, Çildir Gölü Kars tarafindan buz tutmaya baslarken, Ardahan bölgesinde buz olmamasi ise görenleri sasirtiyor.
Kaynak: İHA