Bakanliktan Kiraz Deresi'nde Kirlilige Neden Olan Firmaya Ceza

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Kocaeli’de Kiraz Deresi’nde kirlilige neden olan firmaya 1 milyon 470 bin 960 TL idari para cezasi uyguladi. Bakanlik ayrica, firma yetkilileri hakkinda adli islem baslatilmasi için Kocaeli Cumhuriyet Bassavciligina suç duyurusunda bulundu.

Bakanliktan Kiraz Deresi'nde Kirlilige Neden Olan Firmaya Ceza
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yagmur suyu hattina atik sularin desarj edilmesi sonucu Kiraz Deresi’nde kirlilige neden olan firmaya Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan 1 milyon 470 bin 960 TL idari para cezasi uygulandi. Bakanliktan yapilan açiklamada, dere boyunca yapilan incelemelerde kirliligin Kartepe ilçesi Suadiye Mahallesi’nde yagmur suyu hattina dökülmesinin ardindan dereye ulasan atik sulardan kaynaklandigi belirtilirken, incelemeler sonucunda kirlilige metal yiyecek ve içecek kutusu üretimi yapan bir firmanin neden oldugu bildirildi.

Analiz sonuçlarina göre firmaya 1 milyon 470 bin 960 TL idari para cezasi uygulandigi bildirilen açiklamada, firma yetkilileri hakkinda da gerekli adli islemlerin baslatilmasi konusunda Kocaeli Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulunuldugu kaydedildi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Kocaeli Il Müdürlügü ekipleri, Kartepe ilçesinde bulunan Kiraz Deresi’nin renginin degistigi ve çevre kirliligine yol açtigi ihbarlari üzerine harekete geçmisti. Derenin Izmit Körfezi’yle bulustugu Basiskele ilçesi Vezirçiftligi Mahallesi mevkiinde suyun turkuaza yakin beyaz renk almasi üzerine Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi, Kocaeli Su ve Kanalizasyon Idaresi (ISU) Genel Müdürlügü ve AFAD ekiplerince önceki gün incelemeler yapilmisti.
Kaynak: İHA