ABD'de Etkili Olan Kar Firtinasinda Can Kaybi 22'Ye Yükseldi

ABD’de etkili olan kar firtinasi nedeniyle birçok eyalette meydana gelen kazalarda ve asiri soguklarda hayatini kaybedenlerin sayisi 22’ye yükseldi.

ABD'de Etkili Olan Kar Firtinasinda Can Kaybi 22'Ye Yükseldi


ABD’de etkili olan son 40 yilin en büyük kar firtinasinda can kaybi artiyor. Ülke genelinde olumsuz hava kosullarinin yol açtigi çok sayida kaza ve soguk hava nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 22’ye yükseldi. Asiri soguklar ve olumsuz hava kosullarinin neden oldugu trafik kazalarinda, Colorado eyaletinde 2 kisinin, Kansas eyaletinde 3 kisinin, Kentucky eyaletinde 3 kisinin, Missouri eyaletinde 1 kisinin, New York eyaletinde 3 kisinin, Ohio eyaletinde 8 kisinin, Tennessee eyaletinde 1 kisinin, Wisconsin eyaletinde 1 kisinin hayatini kaybettigi bildirildi.



Ülkede 315 binden fazla ev ve isyerinde elektrik kesintisi

Ülke çapinda ise dün aksam saatlerinde 315 binden fazla ev ve isyerinde elektrik kesintisi yasandigi bildirildi.

Ülkede en az 13 eyalette yaklasik 65 milyon kisiye hizmet veren elektrik dagitim sirketi PJM Interconnection, kullanim kapasitesinin asiri soguklar nedeniyle zorlandigina dikkat çekerek, halka termostatlari normalden daha düsük bir degere ayarlamalarini, ocak ve bulasik makinesi gibi beyaz esyalari kullanmamalarini tavsiye etti.

Noel’de 800 den fazla uçus iptal edildi

Ülke genelinde olumsuz hava kosullari nedeniyle geçtigimiz cuma günü 5 binden fazla, dün 3 binden fazla, Noel Bayrami’nda ise 800’den fazla uçus iptal edildi.

"Nesilde bir kez görülebilecek" kar firtinasi

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), söz konusu kar firtinasini ve soguklari "nesilde bir kez görülecek" olarak nitelendirmisti.
Kaynak: İHA