Dolandiricilik Operasyonunda 17 Kisi Tutuklandi

Türkiye genelinde sahte internet siteleri açarak vatandaslari dolandirdiklari gerekçesi ile gözaltina alinan ve aralarinda PKK terör örgütü üyeligi de bulunan çete lideri ’Siyar’ kod adli Ümit T.’nin de bulundugu 24 kisiden 17’si tutuklandi.

Dolandiricilik Operasyonunda 17 Kisi Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre, sahte internet siteleri ve online satis araciligi ile Türkiye genelinde nitelikli araç ve ev kiralamak, ürün satmak için kurulan sahte internet sitesi üzerinden yaklasik bin vatandasi 50 milyon lira dolandiran çete çökertildi. Polis ekipleri, internette kurduklari sahte bungalov ev ve kiralik araç siteleri kurduktan sonra Ankara’da lüks bir sitede açtiklari çagri merkezinde çalisan kadinlara aylik 30 bin lira maas verdiklerini de belirledi. Suç örgütü liderligi yapan ve PKK terör örgütü üyeliginden de kaydi bulunan ’Siyar’ kod adli Ümit T.’nin, İçel’de 8 milyona villa yaptirdigini da belirleyen polis ekipleri, 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonrasinda 3 ilde operasyon düzenleyerek 24 süpheliyi gözaltina aldi. Nevsehir’de Kapadokya gezisi yapmak isterken internet üzerinden araç kiralamasi yaptigi sirada dolandirildigini fark eden bir vatandasin sikayeti ile çalismalara baslayan Nevsehir Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri paranin gönderildigi hesabin izini sürdü. Polis; süphelinin hesabina 6 günde 2 milyonu askin para girisi oldugunu belirledi. 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonrasinda çete liderligini, PKK terör örgütü üyeligi suçundan kaydi bulunan Ümit T.’nin yaptigi tespit edildi. Zanlilarin, araç ve bungalov ev kiralama sirketi adi altinda sahte siteler kurdugu, yabanci uyruklu kisiler üzerine aldiklari çok sayida GSM hattiyla siteleri arayan vatandaslari dolandirdigi anlasildi. Çete üyeleri arasindaki A.K.’nin ise Ankara’da ünlü bir sanatçinin konserinde locada 50 bin lira karsiliginda yer ayirtmak istedigi, yer olmamasi durumunda ücretin 2 katini vererek locayi aldigi da edinilen bilgiler arasinda. Çete lideri Ümit T.’nin ise 2.2 milyon liralik aracini satarak 5.5 milyonluk araç için pazarlik yaptigi tespit edildi. Çagri merkezinde çalisan kadinlar ile birlikte Ankara’da gece hayatinda haftalik 350 bin lira para harcadigi ve çete üyelerinin Ankara ve İçel’de aylik kirasi toplamda 100 bin lira olan sitelerde yasadiklari belirlendi.

Gözaltina alinan sahislarin üzerlerinden 105 bin lira para, çok sayida ziynet esyasi, uyusturucu madde, 3 adet ruhsatsiz tabanca ve bu tabancalara ait çok sayida fisek, çok sayida cep telefonu ve sim kart, degisik bankalara ait banka ve kredi kartlari ile birlikte dijital materyaller ele geçirildi.

Hatay, İçel ve Ankara’da yapilan operasyonda gözaltina alinan 24 süpheliden 17’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA