Irak'in Basra Sehrinin Sokaklari Kütahya'da Üretilen Makinelerle Temizleniyor

Kütahya 30 Agustos Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir firma, vakumlu çöp toplama makinesi imal etti. Dünyada ve Türkiye’de ilk olan makinalarin ilk ihracati Irak’in Basra sehrine yapildi.

Irak'in Basra Sehrinin Sokaklari Kütahya'da Üretilen Makinelerle Temizleniyor
Asel Teknik Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Yenipazar, yaptigi açiklamada, firma olarak üretmenin ve Türkiye’ye döviz girdigi saglamanin sevincini yasadiklarini ifade etti.

Yenipazar, "Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan hibrit toz toplama makinelerimizin vakumlu çöp toplama modellerini de geçtigimiz sene gelistirdik ve bununla ilgili tanitim çalismalarina baslattik. Türkiye’de iyi gösteren çevrelerin olmasiyla birlikte bizi en çok sevindiren özellikle sesin Irak’tan gelmesi ve Irak Basra Belediyesi’ne bu vakumlu çöp toplama makinelerini satabilmis olmamiz hakikaten hem bizim açimizdan, hem de Türkiye sanayii açisindan büyük önem tasiyor. En son ikinci parti CycloJet VC modelleri olarak piyasaya sundugumuz vakumlu çöp toplama makinalarimizi yola çikarttik. Birinci de yasanan memnuniyet neticesinde, ikincisinde ise istemis olduklari bazi gelismeleri de makinalarimiza ekleyerek ihracatini gerçeklestirmis olduk. Bundan sonra da Türkiye’de de bu makinalarimiza ilginin artacagini umuyoruz ve Türkiye’de tüm sokaklarin daha tozsuz bir sekilde vakumlu makinalarla temizlenecegine inancimiz var. Bu anlamda da çalismalarimizi sürdürüyoruz" diye konustu.

Cari açigin ancak üreterek kapatilabilecegini belirten Yenipazar, "Su anda Türkiye’deki tüm sanayi kuruluslari daha fazla nasil ’Üretebiliriz’in gayreti içerisinde. Türkiye sanayisinin, olabildigince katma degeri yüksek ürünlerle cari açigi kapatacak ve yurtdisina degerli ürünler satabilmek için yogun bir gayreti var. Biz de aynen bu gayret dogrultusunda zaten bu çalismalarimizi sürdürüyoruz. Mesela gelistirdigimiz tasarimlarini da kendimizin yapmaya devam etmis oldugu endüstriyel fanlarimizin da en kisa sürede hem dünya, hem de Türkiye piyasasinda ciddi sekilde ilgi görecegine ümidimiz var. Bu anlamda çalismalarimizi devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA