Bilgisayar Parçalarinda Dikkat Çeken Düsüs

Son zamanlarda sanal para madenciliginin azalmasi sebebiyle ikinci el bilgisayar parçalarinin fiyatlarinda düsüs yasandigi belirtildi.

Bilgisayar Parçalarinda Dikkat Çeken Düsüs
Son yillarda fiyati oldukça artan bilgisayar parçalarinin ikinci el fiyatlarinda yasanan düsüs göze çarpiyor. Bazi parçalarin fiyatlarinda neredeyse yari yariya olan düsüsün sanal para madenciligiyle ilgili oldugunu kaydeden bilgisayar tamircisi Yusuf Duru, bazi parçalarin fiyatlarindaki düsüsün daha fazla oldugunu öne sürdü. Özellikle ekran karti ve kati hâl sürücülerinin (SSD) piyasasinda düsüs oldugunu belirten Duru, “Bildiginiz üzere geçtigimiz aylarda sanal paralarda bir kapanis oldu. Bu da ekran karti ve SSD piyasasini asiri derecede bir düsüse yönlendirdi. Ikinci el piyasasina bakarsak 6 bin liralik bir ekran kartini su anda 2-3 bin liraya, 15 bin lira olan bir ekran kartini 6-7 bin liraya kadar bulabiliyoruz” dedi.



“Çin ve Japonya’da üretilen SSD’lerde stok fazlasi var”

Esnafa yansiyan fiyat düstükçe, ürünlerin fiyatinda indirim oldugunu belirten Duru, “Hizli islem yapan diskler olan SSD’lerde bu düsüsten faydalandi. Çin ve Japonya’da üretilen SSD’lerde stok fazlasi oldugu için yüzde 10 kadarlik bir düsüs saglandi. Insanlar bir ürünü tamir ettirirken veya satin alirken o ürünün direkt son kullanici satisi oldugunu düsünerek aliyor. Bu ürünlerin esnaf arkadaslarimiza da bir gelis fiyati oluyor. Bizdeki gelis fiyatlari düstükçe, esnafa yansiyan fiyat düstükçe ürünün fiyati da düsüyor. Haliyle islerde artis, fiyatlarda da düsüs oluyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA