Üniversitede 'Prof. Dr. Alaeddin Yavasca'yi An(La)Mak' Baslikli Söylesi Gerçeklestirildi

Kilis 7 Aralik Üniversitesi Dil ve Edebiyat Toplulugu tarafindan, Mühendislik-Mimarlik Konferans Salonu’nda, Prof. Dr. Nesrin Feyzioglu’nun yönlendiriciligi ve Ayten Yavasca’nin sunumlariyla “Prof. Dr. Alaeddin Yavasca’yi An(la)mak” baslikli söylesi gerçeklestirildi.

Üniversitede 'Prof. Dr. Alaeddin Yavasca'yi An(La)Mak' Baslikli Söylesi Gerçeklestirildi
Söylesiye, Kilis Valisi Recep Soytürk ve esi Nurdan Soytürk, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Kilis Cumhuriyet Bassavcisi Selçuk Akman ve esi Betül Akman, Rektör Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun ve esi Sehri Karacoskun, Vali Yardimcisi Ömer Yilmaz’in esi Betül Yilmaz, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Selami Aksit ve esi Gülden Aksit, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Ali Yildirim, akademisyenler, ögrenciler ve kalabalik bir misafir toplulugu katildi.

Programa dinleyicileri selamlayarak baslayan Yavasca, Türk sanat musikimizin çinarlarindan, bestekâr icraci ve hocalarin hocasi merhum Prof. Dr. Alaeddin Yavasca hakkinda bilinmeyenleri anlatti.

Prof. Dr. Nesrin Feyzioglu ise, 24 yasindan 90 yasina kadar beste yapmis olan Yavasca’nin müzikal kimligi, hanendeligi, bestekârligi, hocaligi ve sefligi hakkinda bilgiler aktardi. Ardindan Yavasca’nin eserlerinin analizlerine degindi.

Söyleside, ayni zamanda bir tip doktoru olan Yavasca’nin klasik tavir ile temayüz etmis bir hanende olduguna deginildi. Repertuvarinin, mesk çaglarindaki hanendelerde oldugu gibi oldukça genis oldugu ve program tertibinde eser seçimlerinin saglam ve bilinçli yapildigi ifade edildi. Icrasini ibadet olarak gören Yavasca’nin hiçbir zaman müzigini para karsiliginda sunmadigi vurgulandi.

Yavasca’nin eserlerinden ve icralarindan kesitlerin yer aldigi söylesinin sonunda, Kilis Valisi Recep Soytürk ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun; Ayten Yavasca ve Prof. Dr. Nesrin Fevzioglu’na plaket takdim etti.

Programin ardindan konuklar, Rektörlük Konferans Salonu Fuaye Alani’nda açik bulunan "Mevlana Sergisi"ni gezerek serginin küratörlügünü yapan Ögr. Gör. Feride Duran’dan eserler hakkinda bilgi aldilar.
Kaynak: İHA