Meslektaslarindan Cinayete Kurban Giden Hemsireye Son Veda

Denizli’de kocasi tarafindan defalarca biçaklanarak 3 çocugunun yaninda öldürülen hemsire Hülya Tortop için Devlet Hastanesinde tören düzenlendi. Kendisini terk ettikten sonra tekrar baristigi esini acimasizca öldüren koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Meslektaslarindan Cinayete Kurban Giden Hemsireye Son Veda


Merkezefendi ilçesine bagli Bahçelievler Mahallesinde meydana gelen olayda; gece saatlerine bir apartmanin 4’üncü katinda Murat Tortop, tartistigi esi Hülya Tortop’u (35) 3 çocugunun yaninda defalarca biçakladi. Cani kocanin ihbari üzerine olay yerine giden ekipler annenin hayatini kaybettigini belirlerken, kendini ihbar eden katil ise gözaltina alindi.

Hemsire oldugu ögrenilen Hülya Tortop için görev yaptigi Denizli Devlet Hastanesi’nde tören düzenlendi.

Hastane yöneticileri, aile üyeleri ve çok sayida saglik çalisaninin katildigi törende Tortop’un meslektaslari gözyaslarina hakim olamadi. Konusma yapan Bashekim Uzm. Dr. Mehmet Erkaleli; “Bugün degerli çalisma arkadasimiz hemsire Hülya Tortop’u bir kadin cinayeti nedeniyle kaybetmis olmanin üzüntüsü içeresindeyiz. Ebediyete ugurladigimiz arkadasimiza Allah’tan rahmet geride kalan ailesine, sevenlerine, saglik camiamiza sabir ve bassagligi diliyoruz” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan hemsire Hülya Tortop dualar ve gözyaslari esliginde memleketi Kirikkale’ye gönderildi.

Katil zanlisi Murat Tortop emniyetteki islemleri ardindan adliyeye sevk edildi. Tortop, çikarildigi adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan; katil koca ve hemsirenin geçtigimiz aylarda aralarinda tartisma oldugu, evlerini ayirdiktan sonra ise tekrar baristiklari ve koca Tortop’un ise 23 yil önce babasi ve 11 yil önce abisinin intihar ettigi, bundan dolayi psikolojik sorunlarinin oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA