Bakanlar Soylu Ve Özer 18 Aralik Uluslararasi Göçmenler Günü Programina Katildi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu ve Milli Egitim Bakani Mahmut Özer Uluslararasi Göçmenler Günü Programi’na katildi. Programda göçmenlere hitap eden Bakan Soylu, “Anadolu cografyasinin bayraktarligini yapan Recep Tayyip Erdogan’a minnet duyuyoruz” dedi.

Bakanlar Soylu Ve Özer 18 Aralik Uluslararasi Göçmenler Günü Programina Katildi


Içisleri Bakanligi Göç Idaresi Baskanligi ve Avrupa Birligi is birligi ile düzenlenen ‘18 Aralik Uluslararasi Göçmenler Günü’ programi Ankara’da bir otelde gerçeklesti. Programa Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Ankara Valisi Vasip Sahin ve Göç Idaresi Baskani Savas Ünlü katildi.

Birlesmis Milletlerce ilan edilen ‘18 Aralik Uluslararasi Göçmenler Günü’, her yil çesitli etkinliklerle kutlaniyor. Bu yil Ankara’da bir otelde düzenlenen program da ‘Her göç bir hikayedir’ etiketi ile gerçeklestirildi.

Programa Türkiye’de yasayan çok sayida göçmen katildi.

Ayrica farkli kültürleri yansitmak amaciyla çesitli ülkelerden stantlar açildi. Soylu ve Özer açilan stantlari tek tek gezdi.

“Anadolu cografyasinin bayraktarligini yapan Recep Tayyip Erdogan’a minnet duyuyoruz”

Programda konusan Içisleri Bakan Soylu, birlikteligin en büyük güç oldugunu dile getirerek, “Biz bu çizgiyi kendimize bir yasam biçimi bir hayat çizgisi olarak görmeliyiz. Birlik içerisinde olursak onunda mükafatini aliriz. Hiçbir siyaset düsünmeden siyasi bütün baskilara gögüs geren kendi inancinin ne oldugunu bilerek, su salondaki insanlarin tamamini dili, irki, mezhebi hiçbir sekilde ayirmadan kucaklayan kiymetli Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in ortaya koymus oldugu herkese ragmen, her seye ragmen Anadolu cografyasinin bayraktarligini yapan, insanligin bayraktarligini yapan Recep Tayyip Erdogan’a minnet duyuyoruz, sükran duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

“Herkesin hikayesine sahip çikacagiz”

Bir Müslüman için en büyük ödülün kardesinin duasi oldugunu dile getiren Soylu, “Burada bulunan herkese tesekkür ediyorum. Dünya tarihine imza atiyoruz. Imzamizdan vazgeçmeyecegiz, herkesin hikayesine de sahip çikacagiz. Türkiye bu hikayede de büyük adimlar atmaktadir. Dünden daha güçlüyüz, inaniyoruz ki yarinda bugünden daha güçlü olacagiz. Hep birlikte insanlik güçlü olacak ve insanliga hep beraber sarilacagiz” diye konustu.



“Su anda Türkiye’de 1 milyona yakin göçmen egitim görmektedir”

Programda konusan Milli Egitim Bakani Özer ise göçmen statüsünde bulunan kisilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaslariyla birlikte egitim aldigini dile getirerek, “Milli Egitim Bakanligi da özellikle genç nüfusun çok büyük oran teskil etmesi nedeniyle o çocuklarimizi egitimle bulusturmak için öncelikle geçici egitim merkezlerinde, 2014 yilindan itibaren ise geçici egitim merkezlerini kapatarak egitim ögretimin tüm kademelerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaslariyla birlikte egitim alma imkanini saglamistir. Su anda Türkiye’de 1 milyona yakin göçmen egitim görmektedir. Dünyada hiçbir egitim sisteminde bu kadar ögrenciye yer verilmemistir” seklinde konustu.



“Entegrasyonu anahtari bu ülkenin dilini ögrenmekten geçmektedir”

Sosyal Uyum ve Yasam Egitimi Programi (SUYE) çerçevesinde 1 milyon 134 bin 971 geçici koruma altindaki Suriyeliye eriserek sosyal yasam kursu verildigini belirten Özer söyle devam etti:

“2023 yilindaki hedefimiz; sadece Suriyeliler degil Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügümüz, Göç Idaresi Baskanligi ile geçici koruma altinda yasayan tüm yabancilara SUYE çerçevesinde egitim verecektir. Bu egitimlerin en basinda Türkçe egitimi gelmektedir. Çünkü entegrasyonu anahtari bu ülkenin dilini ögrenmekten geçmektedir. Onunla ilgili de Içisleri Bakanligimiz ile koordineli bir sekilde süreçleri basarili bir sekilde yürütecegiz.”

Konusmalarin ardindan Bakanlar Soylu ve Özer, göçmen statüsündeki kisilere sertifika takdim ederek, hatira fotografi çekindi.
Kaynak: İHA