Aydemir'den Raci Alkir'a Vefa

Milletvekili Aydemir, Erzurum’un milli ve manevi tefekkür, vicdan ve hissiyatin adresi oldugunu belirterek, 16 Aralik 2011’de Hakka vuslata eren Sanatçi Raci Alkir’in eserlerini örnek göstererek, ‘Raci Alkir yalniz Dadas Cografyasinin degil, ayni zamanda gönül cografyamizin da sesiydi. ‘ dedi.

Aydemir'den Raci Alkir'a Vefa
Aydemir Gündemi Degerlendirdi

Milletvekili Ibrahim Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, Imamoglu hakkindaki mahkumiyet kararinin ardindan yasananlari "ucuzcu tavir" olarak nitelendirdi.

Siyasi gündeme iliskin tespitlerini paylasan Milletvekili Aydemir, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun, hakkinda verilen mahkumiyet kararinin ardindan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na çalim atmanin pesinde oldugunu belirtti.

Alkir Milli Sesimizdi

Vefatinin 11’inci yildönümünde Raci Alkir’i rahmet ve minnetle andiklarini kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Raci Alkir milli ve manevi haslet ve degerlerimizin sesi olan Milli bir simaydi. Eserleriyle, üslubuyla milli durusu ifade eden, mukaddesata sadakat ve vefayi kaydeden bir milli sesimiz ve degerimizdi. ‘ dedi.

Aydemir’den Kazakistan’a Kutlama

Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda Kazakistan’in Bagimsizlik Günü’nü kutlayarak, ‘Kazakistan Ata yurdumuz. 16 Aralik 1991 Kazakistan’in Sovyetler birliginden ayrilarak bagimsizligini ilan ettigi gündür. Kazakistan insallah milletler camiasinda hep zirvelere yürüsün insallah. Onlar ne kadar mamur olursa ne kadar meshur olursa biz de o kadar sürur üzere oluruz. Allah mübarek eylesin, kardesligimizi daim ve güçlü kilsin. ‘ dedi

Siyasi Degerlendirme

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun, hakkinda verilen mahkumiyet kararinin ardindan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na çalim atmanin pesinde oldugunu belirtti.

Milletvekili Aydemir, Imamoglu hakkindaki mahkumiyet kararinin ardindan yasananlari "ucuzcu tavir" olarak nitelendirdi.

YARGI KARARI

Yargi kararlarinin elestirilebilecegini söyleyen Milletvekili Aydemir, "Bunun üzerinden siyasette gelecek devsirmek, siyasette rakip gördüklerinizi ekarte etmeye çalismak ucuzculuktur." diye konustu.

Bu Ne Rezalet, Neyin Hesabindasiniz

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in karari ögrendikten sonra sevinçle Saraçhane’ye giderek Imamoglu’nun boynuna sarildigini ifade eden Milletvekili Aydemir, "Bir milletvekili olarak bu görüntüleri izleyince utandim, sikildim. Bu ne rezalet, neyin hesabindasiniz? Hakkinizda bir karar verilmis ve mahkum edilmisseniz normal olani üzülmektir; üzülürsünüz, mahcubiyet duyarsiniz. Elbette süreç devam ediyor, sonrasinda aklanabilirsiniz." dedi.

Bu Millet Irfaniyla Sizi Tartar

Ilk derece mahkemesinin verdigi kararin ardindan "sevinçle, keyifle kucaklasmalarin ve sarilmalarin normal oldugunu" belirten Milletvekili Aydemir, "Imamoglu, Genel Baskani’na çalim atmanin pesinde. Garip bir durum. Ayrica altili masanin diger ortagi Meral Aksener, Kemal Kiliçdaroglu’nu ekarte edebilmek için yol ariyor. Bunu da bir yol olarak buldugunu zannediyor. Bunlardan Türk siyaseti adina mahcubiyet duyuyoruz. Bu millet irfaniyla sizi tartar." degerlendirmelerinde bulundu.

Babacan’a Tepki

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan’in, "Selahattin Demirtas’a yapilanlari asla kabul etmiyoruz." sözünü hatirlatan Milletvekili Aydemir, "Ali Babacan, utanmadan sikilmadan onlarca insanin katlinde parmagi olan, Yasin Börü gibi gencecik evlatlarimizin katili hükmündeki insani Saraçhane’de alkislatiyor. Edepsizlige bakar misiniz?" diye konustu.

Aydemir Yayin Kesintisine Dikkat Çekti

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu konusurken Halk TV’nin yayini kestigini ifade eden Milletvekili Aydemir, "Bir insan ancak bu kadar pespaye hale düser ve altili masa tarafindan ancak bu kadar paspas haline getirilir." görüsünü ifade etti.

Milletvekili Aydemir, CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’na "ayak oyunu yapildigini" belirterek "Kiliçdaroglu’nu ekarte edebilmek için envai türden numara çekiyorlar. Ayni masadasiniz ayiptir, yapmayin. Meral Aksener, Kiliçdaroglu sana milletvekillerini transfer etmisti; o olmasaydi, grup kuramayacaktin. Simdi ona ayak oyunu çekiyorsun. Kiliçdaroglu, simdi bu sekilde tokadi yiyor." dedi.

Kaynak: İHA