Aytepe Varyantindaki Agaçlar Reklam Panosuna Döndü

Aydin’in Efeler ilçesi Zafer Mahallesi’nde Aytepe varyantindaki agaçlar reklam panosu haline gelirken varyantta bulunan bazi alanlar da duyarsiz vatandaslarin biraktiklari atiklar ile çöplüge döndü.

Aytepe Varyantindaki Agaçlar Reklam Panosuna Döndü


Agaç zenginligi, yesili ve Aydin manzarasiyla Aytepe varyanti, vatandaslari cezbediyor. Aydin’i kusbakisi izlemek isteyenlerin ugrak yeri oluyor. Sabah yürüyüsü yapmak isteyen vatandaslarin da gözdesi olan varyant son günlerdeki bakimsiz hali görenlerin tepkisini topluyor. Adnan Menderes Üniversitesi ögrencileri tarafindan üniversiteye ulasimda yogun olarak kullanilan varyanttaki agaçlar ögrencilere hitap eden çesitli etkinlik ve yurt pankartlari ve afisleri dolayisiyla reklam panosu haline geldi. Duyarsiz vatandaslar tarafindan da gelisi güzel atilan çesitli atiklar nedeniyle adeta çöplüge dönen varyantin içler acisi halini gören dogaseverler, duruma tepki göstererek vatandaslari çevreye karsi duyarli olmaya davet etti.

"Dogal güzellikler kirletiliyor"

Aytepe Varyanti’nda sabah yürüyüsü yapan vatandaslar, "Aytepe varyanti Aydin’in seyir konusunda en güzel yerlerinden bir tanesi. Tepeden baktiginizda Aydin’in merkez mahallelerini rahatlikla görebiliyorsunuz. Sabah gün dogumunda ve aksam gün batimlarinda seyrine doyum olmaz görüntüler ortaya çikiyor. Yüzlerce agacin arasinda yemyesil harika bir yer ancak bu dogal güzellik yine biz insanlar tarafindan mahvediliyor. Yerlerde gördügümüz pet ve cam siseler ile ambalaj atiklari bizi üzüyor. Bir de gelisigüzel agaçlara, trafik yön tabelalarinda bir sürü reklam afisi yapistiriliyor. Bu kötü görüntü kente hele hele böylesine huzur veren bir alana hiç yakismiyor. Duyarsiz insanlar yüzünden güzellikler yok oluyor. Bu konuda duyarlilik olusturularak bu kötü görüntünün önüne geçilmeli” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA