Sultangazi'de Onlarca Binanin Görüntülü Konusma Sistemlerini Çaldilar

Sultangazi’de bir hafta içinde iki ayri mahalleye dadanan hirsizlar gündüz vakti onlarca binanin görüntülü konusma sistemlerini çaldi. Yasanan hirsizliklar nedeniyle çok sayida bina zilsiz kalirken daire sahipleri ise duruma tepki gösterdi.

Sultangazi'de Onlarca Binanin Görüntülü Konusma Sistemlerini Çaldilar
Olay, geçtigimiz günlerde Ugur Mumcu ve Cebeci Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yan yana bulunan iki ayri mahalleye dadanan hirsizlar, bir hafta içinde özellikle yeni yapilmis ve kalabalik olmayan binalara ait görüntülü konusma sistemi olan diyafonlarini çaldi. Kisa zamanda yeni binalara dadanan hirsizlar nedeniyle apartmanlarin görüntülü görüsme sistemlerini çalinan daire sahipleri ise bu durumun bir an önce sonlanmasini istiyor.

Daire sahiplerinden Berkay Hacioglu, ’’Geçtigimiz hafta sonu gündüz vakti markete diye çiktigimda döndügümde baktim ki diyafonun yerinde olmadigini ögrendim. Tabii bu durum ister istemez insanlarin canini sikabiliyor. Daha sonrasinda ailemin yanina çiktigimda bu durumdan bahsettim sonrasinda bizim mahallede oldugu gibi ayni zamanda Cebeci Mahallesi tarafinda ve civar yerlerde de yaklasik 20 - 30 kisinin daha magdur oldugunu duyduk. Sonrasinda elektrikçiyi aradim abi ne yapabiliriz gibisinden ve ortalama maliyeti nedir diye sordum. Ortalama 2 bin 500 ile 3 bin lira arasinda baslayip 15 bin liraya ya kadar çiktigini söyledi.

Biz de ortalama fiyatli olanindan yine eskisinden taktirmayi düsündük ve taktirdik. Duydum ki bazi insanlar çelik kasadan koruma taktiriyorlar ki bir daha yasanmasin ve magdur olmasin gibisinden. Biz su an öyle bir sey yaptirmadik fakat vida ile saglamlastirdik diyebilirim. Düsündük aslinda tekrar çalacaklar ne yapsak eski sisteme mi dönsek diye bu defa da elektrikçinin dedigi bina içinde yeniden tadilat olacak sistem komple degiseceginden dolayi yenisini takmamiz daha mantikli olur ve daha hesapliya gelir biz de o sekilde yol aldik" dedi.

Tekrar çalacaklar korkusuyla yeniden diyafon taktirmadiklarini kaydeden Abdulkadir Çiçek, "Yaklasik 2-3 gün önce bizim binanin diyafonlarini çaldilar. Artik maalesef taktiramiyoruz taktirsak bir daha çalacaklar diye korkuyoruz. Ayni zamanda sadece bizim bina degil komsulara da söyledik komsulardan da bayagi çalmislar diyafonlarini. Hem Cebeci Mahallesi’nden hem de Ugur Mumcu Mahallesi’nden bayagi binalarin diyafonlarini çalmislar. Tekrar çalacaklar diye su an takmadik binamiz su an diyafonsuz” seklinde konustu.

Bölgede müteahhitlik yapan Güray Örs, "Sultangazi’de insaat isi ile ugrasiyorum. Son zamanlarda Ugur Mumcu ve Cebeci Mahallesi’nde yaptigimiz yeni binalarin görüntülü güvenlik kamera sistemlerinin çalindigina dair sikayetler gelmeye basladi bize. Bunlar vatandasi magdur ediyor, cihazlarin fiyatlari 2 bin 500 TL ile 10 bin TL arasinda degisiyor" ifadelerine yer verdi.

Yasanan hirsizlik olayi nedeni ile çok sayida bina sakini magdur olurken duruma tepki gösteren vatandaslarin, çalinan cihazlarin tedbir amaci ile demir çerçeve yaptirarak duvara monte edilen cihazin görüntüsü ise kameraya yansidi. Görüntülerde cihazlar çalindigi için kablolarinin açikta kaldigi ve bir vatandasin ise tedbir amaci ile cihaza demirden çerçeve yaptirarak beton ile duvara sabitledigi görülüyor.
Kaynak: İHA