Içisleri Bakani Soylu, Kirgizistan'da

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, resmi ziyaret kapsaminda Kirgisiztan’a geldi. Bakan Soylu, temaslari kapsaminda Kirgizistan Içisleri Bakani Ulan Niyazbekov, Acil Durumlar Bakani Boobek Acikeyev ve Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov ile bir araya geldi.

Içisleri Bakani Soylu, Kirgizistan'da
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, resmi ziyaret kapsaminda geldigi Kirgizistan’da temaslarini sürdürüyor. Içisleri Bakanligi binasinda askeri törenle karsilanan Soylu, Kirgizistan Içisleri Bakani Ulan Niyazbekov ile heyetlerarasi görüsme ve ortak basin toplantisi gerçeklestirdi. Niyazbekov görüsmesinin ardindan Acil Durumlar Bakani Boobek Acikeyev tarafindan Kirgizistan Acil Durumlar Bakanligi binasina gelisinde askeri törenle karsilanan Bakan Soylu, Acikeyev ile heyetlerarasi görüsme gerçeklestirdi.

Bakan Soylu, Niyazbekov ile görüsmesinin ardindan Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov tarafindan kabul edildi. Görüsmede, Kirgizistan ve Türkiye arasinda kamu güvenliginin saglanmasi, yasadisi göçle mücadele ve diger ilgili alanlarda anlasmalarin uygulanmasi ve isbirligi gelistirme konularinda görüs alisverisinde bulunuldu.

“Türkiye bizim için kardes bir devlet ve güvenilir dosttur”

Caparov yaptigi açiklamada, Soylu’nun Kirgizistan ziyaretinin iki ülke kolluk kuvvetleri arasinda ikili isbirligi pekistirecegini belirterek, “Türkiye bizim için kardes bir devlet ve güvenilir dosttur. Kirgizistan, Türkiye ile isbirligine büyük önem veriyor” ifadelerini kullandi. Cumhurbaskani Caparov ayrica, iki ülke Içisleri Bakanliklari dahil olmak üzere ikili iliskilerin güçlenmeye devam edeceginden emin oldugunu dile getirdi.

Bakan Soylu ise misafirperverliginden dolayi Cumhurbaskani Caparov’a tesekkür ederek Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini iletti. Kirgizistan temaslari çerçevesinde Kirgiz mevkidaslariyla terörizm, asirilik, yasadisi göç ve uyusturucu trafigiyle mücadele ve güvenlik alanlarinda isbirligi konularini görüstügünü aktaran Soylu, Türkiye’nin iki ülke liderlerinin talimatlarini dikkate alarak tüm isbirligi alanlarinda stratejik ortakligi daha da derinlestirmeye hazir oldugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA