Uludag'in Zirvesinde Mahsur Kalan Sporcularin Daga Yürürken Ve Beklerken Çektikleri Görüntüler Ortaya Çikti

Bursa’da Uludag’in zirvesinden hava sartlari nedeniyle uçus yapamayan milli sporcu ve arkadasi, ormanlik alandan yürüyerek inmek isteyince kayboldu. Havanin kararmasiyla birlikte bulunduklari alanda mahsur kalan iki sporcuya arama kurtarma ekipleri yaklasik 5 saat sonra ulasti. Milli sporcu ve arkadasinin Uludag’in zirvesine yürürken ve ekipleri güvenli noktada beklerken çektikleri görüntüler ortaya çikti.

Uludag'in Zirvesinde Mahsur Kalan Sporcularin Daga Yürürken Ve Beklerken Çektikleri Görüntüler Ortaya Çikti
Bursa’da parasütle atlamak için Uludag’in zirvesine çikan 16 sporcu hava sartlari nedeniyle uçus gerçeklestiremedi. Ikiserli gurup halinde asagi yürüyerek inme karari aldi. Parasütçülerden en arkada kalan Milli sporcu Erol Aslantas (47) ve Oguz Sipahi (52) dagin yamacinda yolunu kaybedince mahsur kaldi. Bulunduklari kayalik alandan inemeyecegini anlayan 2 parasütçü havanin kararmasiyla durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, NAK ve ANDA ekipleri sevk edildi.

Yaklasik 50 kisilik ekip, bölgedeki parasütçülere ulasmak için Osmangazi ilçesi kirsal Büyükdeliler Mahallesi’nde plan çerçevesinde ormanlik ve patika yollardan iki parasütçüye yaklasik 5 saat sonra ulastilar. Arama ve kurtarma ekiplerinin Erol Aslantas ve Oguz Sipahi’yi ambulansin bekledigi noktaya indirme çalismalari ise sürüyor.

Öte yandan her ikisinin de saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenilirken Milli sporcu ve arkadasinin Uludag’in zirvesine yürürken ve ekipleri güvenli noktada beklerken çektikleri görüntüler ortaya çikti.
Kaynak: İHA