Uludag'da Mahsur Kalan Milli Sporcu Ve Arkadasi 5 Saat Sonra Kurtarildi

Bursa’da Uludag’in zirvesinden hava sartlari nedeniyle uçus yapamayan milli sporcu ve arkadasi, ormanlik alandan yürüyerek inmek isteyince kayboldu. Havanin kararmasiyla bulunduklari alanda mahsur kalan iki sporcuya arama kurtarma ekipleri yaklasik 5 saat sonra ulasti. Kurtarilan sporcularin saglik durumlularinin iyi oldugu ögrenildi.

Uludag'da Mahsur Kalan Milli Sporcu Ve Arkadasi 5 Saat Sonra Kurtarildi
Bursa’da parasütle atlamak için Uludag’in zirvesine çikan 16 sporcu hava sartlari nedeniyle uçus gerçeklestiremedi. Sporcular ikiserli grup halinde asagi yürüyerek inme karari aldi. Parasütçülerden en arkada kalan Milli sporcu Erol Aslantas (47) ve Oguz Sipahi (52) dagin yamacinda yolunu kaybedince mahsur kaldi. Bulunduklari kayalik alandan inemeyecegini anlayan 2 parasütçü, havanin kararmasiyla durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, NAK ve ANDA ekipleri sevk edildi.

Yaklasik 50 kisilik ekip, Osmangazi ilçesi kirsal Büyükdeliler Mahallesi’nde plan çerçevesinde ormanlik ve patika yollardan iki parasütçüye yaklasik 5 saat sonra ulastilar. Arama ve Kurtarma personeli ile birlikte ambulansin beklendigi noktaya indirilen Erol Aslantas ve Oguz Sipahi burada yapilan ilk müdahalelerin ardindan hastaneye kaldirildi.

Parasütü açip kendilerine siper alani olusturarak hayatta kaldilar

Arama kurtarma ekipleri telefonla kendilerine "Bulundugunuz yerden ayrilmayin" diyince milli sporcu ve arkadasi parasütlerini kendilerine siper ederek rüzgardan korundular. Uçus yapamadiklari için yürüyen fakat yanlis rota izlediklerini belirten Erol Aslantas, "Kurtarma ekiplerinin sesini duymak güzeldi. Uçus yapmadigimiz için yürüyerek indik. Fakat yanlis bir rota çizdigimiz için mahsur kaldik. Biz de hemen durumu ekiplere bildirdik. Onlar da bize bulundugumuz yerden ayrilmamamizi söylediler. Arkadasim problem yasadigi için onu terk etmek istemedim. Dolayisiyla ayni problemi ben de yasadim, saglik durumlarimiz iyi, bir sikitimiz yok.

Ekip halinde zirveye çikan sporculardan Emrah Uzel, ”Toplamda 16 kisi ekip halinde Uludag’in zirvesine yamaç parasütüyle uçus gerçeklestirmek için çiktik. Burada hava sartlarinin iyi olmasini bekledik. Fakat hava sartlari uçusa uygun gözükmeyince bulundugumuz alandan yürüyerek inis planladik. Ikiserli grup halinde patika yollardan inerken 2 arkadasimiz arkada kaldi. Yorulduklari için bir süre mola veren arkadaslarimiz havanin kararmasini göz önünde bulundurarak jandarma ekiplerine mahsur kaldirdiklari yeri bildirdi. Sag olsun arama kurtarma ekipleri ve jandarma daga tirmanarak arkadaslarimizi mahsur kaldiklari alandan kurtarmayi basardi. Çok sükür herhangi bir saglik problemleri bulunmuyor” dedi.

Kaynak: İHA