ERÜ'de 'ERÜ Kampüs Günleri'22' Etkinligi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafindan ögrenci kulüplerinin katilimlari ile ’Evim Kampüs’ etkinlikleri çerçevesinde ERÜ Kampüs Günleri’22 etkinligi düzenlendi. 2 gün sürecek olan etkinlikte ögrenciler hem ögrenci kulüplerini yakindan tanima firsati bulacaklar hem de çesitli aktiviteler ile keyifli zaman geçirebilecekler.

ERÜ'de 'ERÜ Kampüs Günleri'22' Etkinligi
Marianne Molu Amfi’de gerçeklestirilen etkinligin açilisina ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Oktay Özkan ve Prof. Dr. Sultan Tasci ile akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan etkinlikte ilk olarak Kayseri Büyüksehir Belediyesi Bando Takimi tarafindan konser verildi.

Etkinligin açilisinda konusan ERÜ Ögrenci Konsey Baskani Selma Piskin, etkinligin düzenlemesinden dolayi mutlu olduklarini belirterek, ögrenci kulüpleri ve ögrenci topluluklarinin önemine dikkat çekti. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da konusmasinda ögrenci odakli çalismalar yürütmeyi önemsediklerini söyledi.

Rektör Altun, “Ben kulüp faaliyetlerinin önemli oldugunu düsünüyorum. Ögrencilerimizin kulüp seçiminde kulüp seçiminde bulunmalari meslek hayatlari için çok önemli. Ortam gerçekten bugün çok güzel. Ben bu etkinligimizin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmasinda ögrencilere Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi’nin ’Yetenek Kapisi’ uygulamasina kaydolmalarini tavsiye eden Rektör Altun; “Özellikle Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi’nin düzenledigi çok güzel bir kariyer kapisi uygulamasi var. Kariyer süreçleri ile ilgili olarak lütfen orada yer alin. Burada kaydolmak için degil, size su imkâni saglamis olacak orasi. Özellikle kendi bilgi ve birikimlerinizi orada tanimlamaniz, staj konularinda sizleri isverenler ile karsi karsiya getiren bir sistem var. Erciyes Üniversitesi olarak ögrencilerimizin sistemde olmalarini kendileri açisindan çok önemsiyoruz” diye konustu.

Rektör Altun’un konusmasinin ardindan ERÜ Atli Okçuluk Kulübü tarafindan Atli Okçuluk Gösterisi gerçeklestirildi.

Gösteriyi yakindan takip eden Rektör Altun, gösteri sonrasi ögrenci kulüplerinin stantlarini tek tek gezerek, kulüpler hakkinda bilgiler aldi. Ögrencilere yemek ikraminda bulunuldugu etkinlikte, 2 gün boyunca Bisiklet Turu, Mini Oryantring Yarismasi, bilek güresi, halk oyunlari gösterileri gibi ögrenci kulüpleri tarafindan bir dizi etkinlik ve yarismalar düzenlenecek. Ögrenci gruplari tarafindan konserlerinde düzenlenecegi etkinliklerde ayrica ögretim üyeleri tarafindan söylesi programlari da gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA