Belediyeden Üniversite Adaylarina Ücretsiz Deneme Sinavi

Süleymanpasa Belediyesi, üniversiteye hazirlanan lise son sinif ögrencilerine yönelik, Süleymanpasa genelinde ücretsiz deneme sinavi gerçeklestirdi.

Belediyeden Üniversite Adaylarina Ücretsiz Deneme Sinavi
Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) olmak üzere iki oturumlu olarak iki gün üst üste düzenlenen deneme sinavina, Süleymanpasa’da lise ögrenimini sürdüren 2 bin 271 12’nci sinif ögrencisi katildi.

Süleymanpasa Belediyesi ve Süleymanpasa Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen ve tamamen ücretsiz olarak yapilan deneme sinavi, tüm ilçede es zamanli olarak gerçeklestirildi.

09.40’ta baslayan sinav, 12.40’ta sona erdi. Ögrenciler, gerçek sinav ortaminin birebir simüle edildigi deneme sinavi ile bilgi seviyelerini ölçme olanagi buldu.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, “Gençlerimizin hayal ettikleri mesleklere sahip olmalari için dogru üniversiteye yerlesmeleri ve sevdikleri meslegin egitimini almalari gerekli. Bu da ancak üniversite sinavlarina iyi hazirlanmakla mümkün. Sehrimizde 2 binden fazla lise son ögrencimiz bulunuyor. Süleymanpasa Belediyesi olarak her ögrencimize firsat esitligi saglayarak, sinava daha iyi hazirlanmalari ve diledikleri bölümde okumalari için destek oluyoruz. Süleymanpasa genelinde tüm liselerimizde es zamanli olarak gerçeklestirdigimiz deneme sinavlarinin ögrencilerimize önemli katki saglayacagina inaniyor, tüm ögrencilerimize egitim hayatlarinda basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA