Bayburt'ta Kis Öncesi Küçükbas Hayvanlar Mobil Koyun Yikama Makineleriyle Yikanarak Ilaçlaniyor

Bayburt’ta ’Küçükbas Hayvancilikta Parazit Mücadelesi’ çalismalari çerçevesinde 3 bine yakin koyun, kis mevsimi öncesi mobil koyun yikama makinelerinde yikanip, temizlenerek ilaçlaniyor.

Bayburt'ta Kis Öncesi Küçükbas Hayvanlar Mobil Koyun Yikama Makineleriyle Yikanarak Ilaçlaniyor
Hava sicakliklarinin gitgide düstügü ve soguklarin iyiden iyiye kendini hissettirdigi Bayburt’ta, Il ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlükleri, hayvanlarin hasta olmamasi için kis ayina girmeden küçükbas hayvanlari yikama ve ilaçlama mücadelesini hizlandirdi.

Hayvan sahiplerinin talepleri dogrultusunda mobil koyun yikama banyolarini vatandaslarin hizmetine sunduklarini bildiren Aydintepe Ilçe ve Orman Tarim Müdürü Veteriner Hekim Ibrahim Köksal, bu çalismayla hayvan refahinin saglandigini, vatandaslarin isgücünün yariya indigini ve zamandan tasarruf edildigini söyledi.



Vatandaslarin talepleri dogrultusunda Aydintepe Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü olarak vatandaslarin ihtiyaçlarini her zaman karsiladiklarini ve iç-dis parazit mücadelelerini kis mevsimi öncesi hizli bir sekilde sürdürdüklerini aktaran Köksal, "Ilimizin yetistiricilere sundugu bu makine, hayvan refahini ve insan gücünü olabildigince domine etmektedir. Imkanimiz oldugu kadar vatandaslarimizin bu talebini karsiliyoruz, birebir etkinligine de katiliyoruz. Iç-dis parazit mücadelesi bilindigi üzere hayvanlar kis ortamina girilmeden yapiliyor. Bu noktada da yetistiricilerimize bilgiler vererek katkimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandi.

"Katkilarimiz devam edecek, hayati kolaylastiriyoruz"

Aydintepe Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü olarak yakin illerden gelen talepler dogrultusunda mobil koyun yikama banyolarini yetistiricelerin kullanimina sunduklarini belirten Köksal, "Yakin illerimizle iç içe oldugumuz için bazen il disindan talepler gelebiliyor, onlarin da emegine katkimizi sunuyoruz. Bu dogrultuda katkilarimiz tüm hiziyla devam edecek, kisacasi hayati kolaylastiriyoruz." seklinde konustu.

"Daha önceden hayvanlarimizi 2-3 günde ilaçlarken bu projeyle 3 bine yakin hayvani 4-5 saatte yikayip, ilaçladik"

Trabzon yetistiricilerinden olan Fatih Küçük ise hayvan iç ve dis parazitlerinin önlenmesi amaciyla yapilan projenin yetistirici olarak kendilerine büyük katkilarinin oldugunu belirterek, "Daha önceden bu mobil yikama makinelerinin olmadigi zamanlarda hayvanlarin yikanmasi, iç ve dis parazit ilaçlarinin yapilmasi 2-3 gün sürüyordu. Bu projeyle birlikte bugün 3 bine yakin hayvanimiz yaklasik 4-5 saat gibi bir sürede yikandi ve ilaçlandi. Kisacasi günlerce sürecek isimizi 4-5 saatte bitirmis olduk" sözlerini kullandi.

Yetistirici Küçük, Bayburt Il Tarim ve Orman Müdürlügüne sunulan hizmetten dolayi tesekkürlerini ileterek, mobil koyun yikama makinelerinin Trabzon ilinde de aktif bir sekilde kullanilmasini, genç çiftçilere imkanlarin sunulmasini istedi.
Kaynak: İHA