Saglik Turizmindeki Basarinin Altinda Akdeniz Üniversitesi'nin Öncü Nakillerinin Etkisi Var
Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Dernegi Baskani Dr. Ibrahim Vargel, Akdeniz Üniversitesi’nin öncü çalismalarla Türk plastik cerrahisine dünya çapinda onur kazandirdigini ve saglik turizminin büyümesinde de bu basarilarin etkili oldugunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan liderligindeki ekibin yaptigi dünyanin ilk kadavradan rahim naklinin tip dünyasinda büyük ses getirdiginin altini çizen Dr. Vargel, “Uterus nakliyle çocuk sahibi olunabilecegini dünya çapinda göstermis olmasi ayri bir gururumuzdur ve bizi mutlu etmis, dünya çapinda onurlandirmistir. Yakin geçmisteki kompozit doku nakilleri biz plastik cerrahlara ülkemiz ve dünya çapinda onur kazandirmistir” ifadelerini kullandi.
“Saglik turizmine önemli katki sagladi”
Vargel, Türkiye’de saglik turizmindeki artista da bu basarilarin etkili oldugunu ifade etti.
Yapilan öncü nakillerle Türk tibbindaki gelismenin dünyaya duyuruldugunu anlatan Dr. Vargel, “Saglik turizmimizin basarisinin altinda da basta Prof. Dr. Ömer Özkan hocamiz olmak üzere ulusal ve uluslararasi düzeyde basarili olan plastik cerrahlarimizin emegi ve alin teri yatmaktadir” ifadelerini kullandi.
Vargel, dernek olarak hekimlerin ve plastik cerrahlarinin yasadiklari sikintilar için çalismalara baslayarak YÖK ve Saglik Bakanligi ile görüstüklerini de söyledi.
Özellikle Saglik Bakanligi ile yapilan görüsmelerde Prof. Dr. Ömer Özkan’in önemli katkisi oldugunun altini çizen Vargel, “Egitim kurumlarindan ayrilmalari önlemeyi konustuk. Egitim sorunlarina olan çözüm önerilerimizi ilettik. Plastik cerrah disi kisilerce yapilan merdiven alti uygulamalara dikkat çektik. Alan ihlallerinin, olmayan uzmanlik isimlerinin kullaniminin önlenmesi için aktif adimlar istedik” seklinde konustu.
Dernekte görev aldiklari süre içerisinde sorunlara çözüm önerileri getirmek için çalistiklarini ifade eden Vargel, yönetim sürecinde yaninda olan yönetim kurulu üyelerine, dernek üyelerine tesekkür ederek, kurultay sonrasinda olusacak yeni yönetime basarilar diledi.
400’ün üzerinde sunum gerçeklestirilecek
Kurultayin açilis konferansi Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesi Enfeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji Ögretim Üyesi Prof. Dr. Onur Ural’in "Büyük Taarruzun 100. Yili: DEHA"" sunumuyla basladi.
Daha sonra açilis konusmalari gerçeklestirilen kurultayla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Zekeriya Tosun, 2 konferans, 4 uydu sempozyumu, 15 deneyim aktarim sinifinda 15 konusmaci, 31 panel, 62 oturum, 147 konusmaci, 162 sözlü bildiri, 204 poster bildiri, 12 asistan yarismasi, 4 uzman arastirmasi, 9 uzman yarismasina basvuran bildiriler olmak üzere toplam 422 sunum gerçeklestirilecegini ve 500 üzerinde hekim, asistan ve uzmanin kurultaya katildigini söyledi.
Prof. Dr. Sükrü Yazar ise Plastik Cerrahi Egitim ve Gelisim Vakfi hakkinda bilgi verdi. Dernek tarafindan akredite edilen kurumlara belgeleri verilirken, Temel Meme Hastaliklari ve Meme Cerrahi Kursu’nda basarili olan doktorlara da belgeleri Cenk Demirdöver ve Bülent Saçak tarafindan takdim edildi.
Kurultayin açilisina Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Dernegi Baskani Dr. Ibrahim Vargel, Baskan Yardimcisi Dr. Cenk Demirdöver, Genel Sekreter Dr. Bülent Saçak, yönetim kurulu üyeleri, cerrahlar ve asistan hekimler katildi.
