Tarihi Mekanda Ayaklariyla Piyano Sov Yaptilar

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen 22. Uluslararasi Antalya Piyano Festivali çerçevesinde Türkiye’de ilk kez gelen II Grande Piano, tarihi Üç Kapilar’da konser verdi. Ayaklarla çalinan midi klavyeyle yaptiklari sov ile videolari milyonlarca izlenen grubun sovu ilgiyle izlendi.

Tarihi Mekanda Ayaklariyla Piyano Sov Yaptilar
2000 yilindan bu yana Antalya’nin uluslararasi "sanat sehri" kimligine katkida bulunan, Avrupa Festivaller Birligi (EFA) üyesi Uluslararasi Antalya Piyano Festivali, bu yil 3 -11 Aralik tarihleri arasinda yapilacak. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in ev sahipliginde 22’ncisi düzenlenecek olan festival, klasik müzik, caz ve flamenko dünyasindan birçok yildizi müzikseverlerle bulusturacak. Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin en önemli sanat etkinliklerinden Uluslararasi

Antalya Piyano Festivali coskusu bu yil yere kurulan ve ayaklarla çalinan midi bir klavyeyle yaptiklari sov ile videolari milyonlarca izlenen Il Grande Piano’nun kentin en önemli simgelerinden tarihi Üç Kapilar’daki (HadrianuS Gate) gösterisi ile basladi.

Türkiye’de ilk kez sahne alan Il Grande Piano Grubu, devasa büyüklükteki el yapimi piyanoyu ayaklariyla ziplayarak çaldi. Dans ederek piyano çalan grup izleyicilerden tam not aldi. Grubun birbirinden hareketli parçalarina izleyiciler de eslik etti.

"Bu atmosfer bambaska"

Performansi ile büyük begeni toplayan Silvia Zotto, ilk defa Türkiye’ye geldiklerini belirterek, “Dünyanin farkli sahnelerinde projemizi insanlara sunduk. Bu projeyi 15 farkli ülkede sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Antalya’da olmaktan çok mutluyuz. Normalde isimizin dogasinda stres var ama böyle bir atmosferde olmak bambaska. Burayi resimlerde görmüstük. Bu görkemli görüntüyü ve insanlarla bir arada olunca stres olmamak elde degil. Su anda titriyorum, sov yapmak bu ortamda zor ama güzel olacak” dedi.



"Sira disi bir sov"

Samuel Fantucci ise sira disi bir projede yer almaktan mutlu oldugunu ifade ederek, “Normalde parmakla çalinan bir enstrümani biz ayaklarimizla ritim ve müzigi birlestirerek yapiyoruz. Sira disi bir sov, herkese iyi seyirler” diye konustu.

Kaynak: İHA