Kahramankazan Belediye Baskani Oguz Açiklamasi 'Siz Hedeflerinize Yürüyün, Biz Hep Yaninizdayiz'

Uzun yillar edebiyat ögretmenligi ve egitimcilik yapmis olan Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, liseli gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Ögrencilerle tecrübelerini ve yasadiklarini paylasan Baskan Oguz, gençlerden hedeflerine ulasmak için durmadan yürümelerini isterken, kendilerinin hep yanlarinda olacaklari mesajini veriyor.

Kahramankazan Belediye Baskani Oguz Açiklamasi 'Siz Hedeflerinize Yürüyün, Biz Hep Yaninizdayiz'
21 yillik edebiyat ögretmeni olan Baskan Oguz, “Ögretmen Baskan Gençlerle Bulusuyor” etkinligi kapsaminda lise ögrencileriyle bulusmayi sürdürüyor. Baskan Oguz’un son duragi ise Sehit Lokman Biçinci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Okulun konferans salonunda gerçeklestirilen etkinlige ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Oguz: ”Millete karsi da sorumluluklariniz var”

Baskan Oguz, liseli gençlere, ögrencilik yillarindan ve yasadigi olaylardan örnekler verdi. Hayatta hedef sahibi olmanin önemine deginen Oguz, çocuklugundan bu yana kendine koydugu hedeflerden ve bu hedefleri sirasiyla gerçeklestirmek için yaptiklarindan bahsetti. Ögrencilerden de kendilerine hedefler belirlemeleri ve bu hedeflere ulasincaya dek yürümelerini isteyen Oguz, dünyaya yön veren insanlarin, basariya bu yolla ulastiklarinin altini çizdi. Oguz, “Saglam bir hedefiniz varsa hayatta her sey sizin niyetinize ve amaciniza hizmetkar olur. Hedefinizi belirlerken egoist olmayin. Siz bu topragin çocugusunuz. Sorumluluklariniz, yalnizca ailenize karsi degildir. Milletinize karsi da sorumluluklariniz var, bunu asla unutmayin” seklinde konustu.

Oguz, ögrencilere, kendilerinin hep yanlarinda olduklarini ve bundan sonra da olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Baskan Oguz program sonunda soru-cevap etkinligi yapti; merak edilen konularla ilgili ögrencilere hem bilgiler verdi hem de deneyimlerini paylasarak sohbet etti. Baskan Oguz ayrica ögrencilere istedikleri kitaplari hediye etti.

Kahramankazan Belediyesi, “Ögrencilerin Belediyesi”

Baskan Oguz, daha sonra belediye olarak ögrencilere yönelik yaptiklari hizmetleri anlatti. Oguz bu kapsamda, ilçede ikamet eden 600 üniversite ögrencisine her ay burs verdiklerini, binlerce ögrenciye kirtasiye seti dagittiklarini ve çok sayida ögrenciye de kiyafet yardimi yaptiklarini söyledi.

Ögrenci dostu bir belediye olduklarini ve her zaman ögrenci ve ögretmenlerin yaninda olmaya devam edeceklerini ifade eden Oguz, daha sonra ögrencilerin sorularini yanitladi. Baskan Oguz ögrenci ve ögretmenlerle hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA