Ingiltere'den 4 Rus Oligarka Daha Yaptirim

Ingiltere hükümeti, Rusya’nin Ukrayna’daki savasini finanse ettigi belirtilen 4 Rus oligarki daha yaptirim listesine ekledi.

Ingiltere'den 4 Rus Oligarka Daha Yaptirim
Ingiltere hükümeti, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Ukrayna’ya yönelik savasini finanse ettigi belirtilen 4 Rus oligarki daha yaptirim listesine ekledi. Putin’in askeri çabalarini desteklemek için Rus endüstrilerini kullandigi belirtilen 4 Rus oligark arasinda, çelik üreticisi Evraz’in eski yöneticileri Alexander Grigoryevich Abramov ve Alexander Vladimirovich Frolov, Rus insaat sirketi OAO Tatavtodor’un Yöneticisi Airat Mintimerovich Shaimiev ile AO TAIF Sirketler Grubu'nun Yöneticisi Albert Kashafovic Shigabutdinov'un yer aldigi bildirildi.

Ingiltere hükümeti, 4 oligarkin tüm varliklarinin donduruldugunu ve seyahat yasaklarina tabi olduklarini aktardi.

Ingiltere Disisleri Bakani James Cleverly yaptigi açiklamada, "Putin, Ukrayna’yi yasadisi isgalini körüklemek için seçkinlerden olusan çevresine güvenmeye devam ediyor. Bugün Putin’e güvenen ve karsiliginda onun savas makinesini finanse eden 4 oligarka yönelik yaptirimlari onayliyoruz. Bu kisileri hedef alarak Putin üzerindeki ekonomik baskiyi artiriyoruz. Ukrayna galip gelene kadar bunu yapmaya devam edecegiz" dedi.

Ingiltere hükümeti, Ukrayna’daki savasin basindan bu yana küresel net degeri 140 milyar sterlinin üzerinde olan 120’den fazla oligarka yaptirim uyguladi. Ingiltere toplamda bin 200’den fazla kisi ve 120’den fazla kurulusa yaptirim uyguladi.
Kaynak: İHA