Sariyer'de Insaattan Tasan Su Ve Çamur Bir Eve Doldu

Sariyer’de insaat alaninda is makinasi ile yapilan çalisma sirasinda su borusu patladi. Borudan tasan suyun bastigi ev kullanilamaz hale geldi. Namaz kilmak için uyanan ve evini su bastigini gören Eyüp Günay, “Uyanmasam ya çocugumu elektrik çarpip ölecek ya da hepimiz bogularak ölecegiz” dedi. Suyun eve doldugu anlar cep telefonu kamerasina yansirken ev sahipleri yetkililerden çözüm bekliyor.

Sariyer'de Insaattan Tasan Su Ve Çamur Bir Eve Doldu


Olay, 18 Kasim cuma sabahi Sariyer Poligon Mahallesi Fevzi Çakmak Sokak’ta meydana geldi. Iddiaya göre, insaati devam eden alanda is makinasi ile çalisma yapildigi sirada su borusu patladi. Patlayan borudan fiskirarak insaat alanini asan su bir evi basti. Sabah namazi için uyanan ev sahibi Eyüp Günay, evin içine su doldugunu gördü. Hemen esini ve çocuklarini uyandirarak disari çikaran Günay, evin içine dolan su ve çamuru engellemeye çalisti. Tüm çabaya ragmen su ve çamur evin içine dolarken elektronik esyalar ve mobilyalar kullanilamaz hale geldi. Evinin içine dolan su ve çamurla tüm esyalari ve evi kullanilamaz hale gelen aile yetkililerden çözüm bekliyor.

O anlar cep telefonu kamerasina yansidi

Cep telefonu kamerasina yansiyan görüntülerde, insaat alanindan tasan su ve balçigin evin bahçesine ve içerisine doldugu görülüyor. Yetkilerden çözüm bekleyen Eyüp Günay, “Dün gece ben namaz kilmak için uyandim. Abdest almaya girdigim esnada bir baktim burada çamur var. Ondan sonra ben kapiyi açtim. Bir baktim kapiyi açinca suraya kadar balçik bir anda içeriye bosalmaya basladi.

Öyle böyle degil. Yatagin üzerinde çocugum mahsur kaldi. ISKI’yi ariyorum. Diyorum ki gelin su suyu kesin. Gelen giden yok” seklinde konustu.



“ISKI mesai saatimiz baslamadi, dedi”

Günay, sunlari kaydetti: “ISKI mesai saatimiz baslamadi, dedi bana. En son 2 saat sonra zabita, ben disarida mücadele veriyorum en sonunda Allah razi olsun zabita alip geliyor. Büyüksehir insaatindan geliyor. Videosu da bende mevcut. Içeride su borusu patliyor. Su an ona bile sahip çikmiyorlar. Video görüntüsü de var bende. Sahip çikmiyorlar. O diyor ki ISKI’den oldu. O diyor ki bilmem neyden oldu. Ben magdurum. Bir geçmis olsun deyin. Geçmis olsun dahi diyen yok” ifadelerini kullandi.

“Uyanmasam ya çocugumu elektrik çarpip ölecek ya da hepimiz bogularak ölecegiz”

Günay, “Uyanmasam ya çocugumu elektrik çarpip ölecek ya da hepimiz bogularak ölecegiz. Benim ortada magduriyetim var. Benim kimsenin sadakasina ihtiyacim yok. Bana bir geçmis olsun dahi demediler. Su ana kadar kapimi kimse çalmadi” diye konustu.

Kaynak: İHA