'Kadin Hikayeleri' Ile Siddete Dikkat Çektiler

Mudanya Kent Konseyi Tiyatro Toplulugu, ’Kadin Hikayeleri’ isimli tiyatral gösteriyi Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi is birligiyle izleyici ile bulusturdu. Ugur Mumcu Sahnesi’nde gerçeklesen gösteride yasanmis hikayelerden kesitler sunuldu.

'Kadin Hikayeleri' Ile Siddete Dikkat Çektiler
Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü yaklasirken, Mudanya Kent Konseyi Tiyatro Toplulugu sahneye koydugu ’Kadin Hikayeleri’ isimli tiyatral gösteriyle konuya dikkat çekti. ’Kadin Hikayeleri’, Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi’nin de destegiyle Nilüfer’de de izleyici ile bulustu. Ugur Mumcu Sahnesi’nde sergilenen oyunun yönetmenligini Mehmet Tamer Uyar yapti. Oyunu, Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Sibel Özer, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Vildan Özkula, Nilüfer Kent Konseyi Baskani Neslihan Binbas, Mudanya Kent Konseyi Baskani Ibrahim Özyurtlu Nilüfer’de bulunan kadin dernekleri ve Nilüferli kadinlar izledi. 10 oyuncunun sahne aldigi tiyatroda 10 yasanmis hikaye yer aldi. Gazetelerin 3. sayfalarinda yer alan kadin hikayelerinin konu edildigi oyunda kadina siddete dikkat çekildi.

Tiyatro gösterisinin ardindan ’Siddet nedir ve siddet sonrasi basvurulabilecek yasal mekanizmalar’ konulu söylesi düzenlendi.

Inci Dönüsüm Dernegi’nden Avukat Gülender Adigüzel Özcan ve Nilüfer Belediyesi Esitlik Birimi personeli Özlem Akdag katilimcilara, siddet karsisinda yasal olarak neler yapabileceklerini anlatti.

Siddetin türleri, sebepleri, siddet sirasinda yapilmasi gerekenler ve siddet gören kisinin yasal haklarindan bahseden Avukat Gülender Adigüzel Özcan, "Siddet sadece fiziksel degildir. Ekonomik siddet, sosyolojik siddet, psikolojik siddet, dijital siddet ve cinsel siddet gibi bir çok siddet türü var. Bu konuda haklarimizi bilmeli ve bu haklara sahip çikmaliyiz. Bu mücadelemiz elbet karsilik bulacak” ifadelerini kullandi.

Her zaman siddet gören ve zor durumda olan kadinlara yardimci olmaya çalistiklarini belirten Nilüfer Belediyesi Esitlik Birimi personeli Özlem Akdag da, yaptiklari çalismalari anlatti. Akdag, “Siddetin hiçbir hakli tarafi yoktur diyoruz. Kadinin beyanini esas aliyoruz. Siddet görmüs kadina her konuda yardimci olmaya çalisiyoruz. Zor durumlarda acil durum telefonlarindan bizi arayabilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA