Litvanya, Letonya Ve Estonya'dan Polonya'ya Destek

Polonya’ya Rus füzesi düstügü iddialarinin ardindan Litvanya, Letonya ve Estonya’dan Polonya’ya destek mesajlari yayinlandi.

Polonya’da Ukrayna sinirina yakin bir kasabaya 2 Rus füzesinin düstügü yönündeki iddialar henüz teyit edilemezken, Baltik ülkeleri arka arkaya Polonya’ya destek mesajlari yayinladi. Estonya Disisleri Bakanligi, Polonya’ya düstügü iddia edilen Rus füzelerinin ardindan yaptigi açiklamada, “Estonya, NATO topraklarinin her karisini savunmaya hazir” dedi.

Litvanya Devlet Baskani Gitanas Nauseda ise yaptigi açiklamada, "Litvanya, Polonya ile güçlü bir dayanisma içindedir. NATO topraklarinin her karisi savunulmalidir" dedi.

Letonya Basbakan Yardimcisi ve Savunma Bakani Artis Pabriks de, "Polonyali silah arkadaslarimiza bassagligi diliyorum. Suçlu Rus rejimi, yalnizca Ukraynali sivilleri degil, ayni zamanda Polonya’daki NATO topraklarina da füzeler atesledi. Letonya, Polonyali dostlarinin yanindadir ve bu suçu kinamaktadir" dedi.

Polonya medyasinda yer alan haberlerde, Ukrayna sinirina yakin bir bölgede bulunan Przewodow köyünde siddetli bir patlama yasandigi ve 2 kisinin hayatini kaybettigi ifade edildi. ABD’li istihbarat yetkilisine dayandirilan bazi haberlerde ise patlamanin kaynaginin Rus füzesi oldugu iddia edildi. Polonya hükümeti henüz konuya iliskin resmi açiklama yapmadi.

Polonya acil toplantiya gitti

Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Müller, Rusya’nin bugün Ukrayna’nin çesitli kentlerine düzenledigi füze saldirilari üzerine Polonya Basbakani Mateusz Morawiecki’nin Ulusal Güvenlik ve Savunma Islerinden Sorumlu Bakanlar Kurulu Komitesi üyelerini toplantiya çagirdigini bildirdi. Müller, toplantinin konusu hakkinda su an için bir bilgi veremeyecegini, mümkün olmasi durumunda ilerleyen saatlerde kamuoyunu bilgilendirebileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA