Virginia Üniversitesi'ne Düzenlenen Saldiriyla Ilgili 1 Kisi Gözaltina Alindi

ABD’de Virginia Üniversitesi’nde 3 kisinin ölümüne neden olan silahli saldiriyla ilgili 1 süphelinin gözaltina alindigi bildirildi.

ABD’nin Virginia eyaletinde bulunan Virginia Üniversitesi’nin Charlottesville’de yer alan ana kampüsüne düzenlenen silahli saldiri ile ilgili 1 kisi gözaltina alindi. Virginia Üniversitesi ögrencisi olan 22 yasindaki Christopher Darnell Jones’un Virginia’nin Henrico ilçesinde yerel saatle 23.00 sularinda olaysiz bir sekilde gözaltina alindigi belirtildi.

Virginia Üniversitesi (UVA) Polis Sefi Tim Longo, Jones’un daha önce geçtigimiz eylül ayinda silah sahibi oldugu gerekçesiyle kampüs yetkilileri tarafindan sorusturuldugunu bildirerek, Jones’un kampüste taciz sorusturmasina da dahil oldugunu ancak isbirligi yapmayan taniklar nedeniyle sorusturmanin kapatildigini aktardi. Longo, Jones’un 3 kez ikinci derece cinayetten ve 3 kez de agir suç islemek için tabanca kullanmaktan gözaltina alindigini ifade etti.



3 kisi hayatini kaybetmisti

Virginia Üniversitesi’nde okul gezisinden dönen otobüse düzenlenen silahli saldirida 3 kisi hayatini kaybetmis, 2 kisi de yaralanmisti. Hayatini kaybeden Devin Chandler, Lavel Davis Jr ve D’Sean Perry adli ögrencilerin üniversitenin futbol takiminda olduklari aktarilmisti.

Bu yil ABD’de 15’i üniversite kampüsü olmak üzere okullarda en az 68 silahli saldiri düzenlendi.

Her saldirida tetikçi hariç en az 1 kisi vuruldu. ABD tarihindeki en ölümcül okul saldirisi ise 2007’de 32 kisinin hayatini kaybettigi Blacksburg’daki Virginia Tech’e düzenlenen saldiri oldu.
Kaynak: İHA